Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ingatlanközvetítő vagy közterü...

Ingatlanközvetítő vagy közterület felügyelő?

Figyelt kérdés

Érdekel a jog is, meg az ingatlanozàs is. Ingatlanos interjút voltam már, de azt mondta a főnök, hogy nem vesz fel, mert nincs meg a képzésem, majd akkor jöjjek vissza, ha megvan. Viszont ha elvégzem a közterület felügyelő képzést akkor is eltudnànak állítólag rögtön helyezni dolgozni. Most lehetőségem van valamelyiket elvégezni ingyen, úgy hogy csak a vizsgát kell kifizetnem.

Nagyon hezitàlok. Melyikre mennétek a helyemben?

2022. júl. 15. 19:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Ingatlanosként nem kapsz fizetést, csak jutalékot az általad eladott lakások után. Recesszióban leül a piac, úgyhogy mostanában nem lesz túl sok adásvétel (külföldi befektetők vásárolnak ingatlant, de nekik megvannak a bejáratott közvetítőik), magyarul éhen halsz.

Közterületfelügyelőként fix fizetést kapsz, viszont nagyon népszerűtlen leszel (a közteres tulajdonképpen csak ellenőriz és bírságol), sok konfliktusban lesz részed.

Ha nincs egyéb fix bevételed, akkor az utóbbit érdemes bevállalnod.

2022. júl. 15. 20:37
 2/2 A kérdező kommentje:

Már van három szakmám, most épp nem dolgozok egyéb okok miatt, szóval úgy vagyok vele, hogy addig elvégeznék valami tanfolyamot. Ingatlanosként mellette foglalkoznék egyébként valamivel, mert tudom, hogy ott nincs fix fizetés, és vállakozói kell hozzá. Beszéltem pár ingatlanos ismerősömmel ezzel kapcsolatban.

De megfordult a fejemben az is, hogy kiköltözöm külföldre. Még nem tudom mi legyen, de az biztos, hogy valami hasznossal mindenképp el szeretném foglalni magam, ha már egyszer dolgozni még egy ideig nem tudok menni.

2022. júl. 15. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!