Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Első félévben hány kreditet...

Első félévben hány kreditet érdemes felvenni első felében? (nemzetközi tanulmányok - elte)

Figyelt kérdés
Szeretném az egyetemet (ha lehet) nem 6 félév, hanem mondjuk 5 alatt elvégezni, illetve Erasmus is tervben van, szóval akkor lehet 5+1 lesz, Erasmus alatt nem feltétlen az egyetemi órára koncentrál az ember.

2022. júl. 15. 11:39
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

30-at. (180 kredites a képzés, 6 félév, tehát átlagosan 30 kredit/félév.)

Erasmus alatt is kell egyetemen tanulni és tárgyakat felvenni, értelemszerűen olyanokat (is) végezz el amiket el tudsz ismertetni itthon, szóval ne úgy tervezz hogy onnan abszolút 0 kreditet szerzel.

2022. júl. 15. 11:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, de többet egyáltalán nem érdemes 1 félévben? Pl. Max 40-re gondoltam, de mondjuk 35 körül?
2022. júl. 15. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:
94%

Első félévben 29 kreditem volt, csak a kötelezők, mert nem tudtam mennyire nehéz az egyetem. Szerintem lődd be 30-ra és nézdd meg hogy megy, aztán majd utána ehhez viszonyíthatsz. (plusz tesi) Én dolgozni sem mentem első félévben emiatt. És örök hála a családomnak, hogy ezt megtehettem.

Kiderült, hogy alulbecsültem a képességeimet vagy felül az egyetem nehézségét. Megbántam, hogy nem vettem fel plusz minimum 4 kreditet. Azóta sem lett sokkal nehezebb, de szabad energiámat gyakornokoskodásra, gyakorlatvezetésre fordítom meg persze hobbikra meg szociális életre.

Úgy számolj, hogy 1 kredit=30 óra befektetett energia átlagosan.

2022. júl. 15. 12:06
 4/5 anonim ***** válasza:
95%
Az első félévben ne vállald túl magad, ki kell tapasztalni mennyit bírsz, és ha akarod, később majd több órát veszel fel.
2022. júl. 15. 12:08
 5/5 anonim ***** válasza:
95%

Én az egyetem elején vettem fel 35-36 krediteket. Nem volt jó ötlet. Alapból az első félévben ellustultam a szorgalmi időszakban, úgyhogy a vizsgaidőszak egy közel két hónapos, nonstop pánikolás volt, mert elhittem, hogy a gimiben is könnyen ment a tanulás, majd biztos itt is úgy fog. Aha... A második félévem sem volt sokkal jobb, mert akkor meg amiatt voltam ideges, hogy az első félév is mennyivel nehezebb volt, mint gondoltam, biztos ez is olyan lesz. Olyan is lett, azóta is kicsit mérges vagyok magamra, hogy olyan jegyeket szereztem, amilyeneket. Utána ismét felvettem ennyi kreditet, mert idióta voltam, csak aztán már nem is sikerült mindet teljesítenem, szóval ugyanott tartottam, mintha 6-8 kredittel kevesebbet vettem vettem volna fel, csak így volt néhány egyesem is, amiket javítgathattam a következő félévekben, meg izgulhattam, hogy nehogy átsoroljanak önköltségesre. Így ment ez egészen addig, amíg végül konkrétan csúsztam az alapképzésen egy félévet amiatt, mert mindig elhittem, hogy kezdek belejönni a dologba, és meg tudok csinálni rendesen ennyi kreditet. Mesterképzésen már tényleg tanultam a hülyeségemből, és szigorúan csak annyi órát vettem fel, amennyit a mintatanterv (amit nem poénból állítanak össze adott módon) ajánlott.

Tudom, hogy ez csak az én szerencsétlen (vagyis inkább idióta) példám, de ne legyél telhetetlen, és próbálj meg mások hibájából is tanulni. Előre nem tudhatod, hogyan fogod tudni kezelni az egyetemi életet, és hidd el, nem azért 6 féléves az a képzés, mert "lusta" diákokra szabják.

Az Erasmushoz pedig ne úgy állj hozzá, hogy ott nem kell tanulni, mert ott is vannak vizsgák, amiken ugyanúgy meg kell felelni, mint a többin.

2022. júl. 15. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!