Bűnügyi/Bűnügyi igazgatási szak?
Az lenne a kérdésem mi a két szak között a különbség. Jelenleg 10. osztályos voltam/vagyok. Sajnos nincs olyan ismerősöm aki ebben vagy hasonló szakmában dolgozna vagy tanulna, így ha bárkinek van bármilyen tapasztalata nagyon szépen megköszönném ha megosztaná ❤️ Valamint kíváncsi lennék, hogy úgy körülbelül mennyi a ponthatár, mennyire nehéz bejutni, elvégezni, elhelyezkedni és hogy pontosan ugye hol is lehet elhelyezkedni (bocsánat a szóismétlésért😅) ezzel a szakmával. Valamint az lenne a kérdésem, hogy van e valamilyen nyelvi követelmény? Jelenleg a német középfokú nyelvvizsgámat csinálom valamint tervben van egy szintén középfokú angol nyelvvizsga és majd egy emelt angol érettségi is. Milyen a fizetés? Igazából az jobban érdekel, hogy szeressem amivel foglalkozok, de ugye ez is egy fontos szempont. Illetve lehet-e ezeket a szakok önköltségesek vagy államilag támogatottak-e? A válaszokat előre is köszönöm 🥰
(17/L)
Szia, NKE RTK honlapján és a felvi.hu-n megtalálod az előző évek ponthatárait, és a követelményeket. A bűnügyi alapszak és a bűnügyi igazgatási alapszak között annyi a különbség, hogy utóbbira csak a rendőrség hivatalos állományából lehet jelentkezni (tehát ha mondjuk járőr vagy akkor jelentkezhetsz, ha a feletteseid engedik), míg az előbbire középiskola után mehetsz. Általában április/május környékén szervezik meg a fizikai, egészségügyi, és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokat, ha ezeken elbuksz, akkor értelemszerűen abban az évben nem vesznek fel, de jövőre próbálkozhatsz újra (25 éves korodig). Jelenleg egy angol(?) nyelvből B2 nyelvvizsga a felvétel egyik feltétele. Miután végeztél a rendőrség állományába kerülsz, ezen belül lehetsz készenlétis nyomozó, vagy akár a Nemzeti Nyomozó Iroda dolgozója is (ezt pontosan nem tudom). A szak önköltséges formában indul csak. A képzés után elméletileg hadnagy rendfokozatot kapsz.
Fizetés: rákeresel arra, hogy "hszt" megnyitod az első találatod, ami egy jogszabály. Legörgetsz az aljára, ahol látsz ilyen táblázatokat. Az egyik táblázat felett valami olyasmi lesz, hogy tiszti beosztás a magyar rendőrség állományában vagy hasonló. Ott a megfelelő szorzószámot kiválasztod, és beszorzod a jelenlegi rendvédelmi illetményalappal (ami 38 650 Ft). Ehhez még jönnek különböző pótlékok, például nyelvtudásért is, de ez abban a jogszabályban megtalálható.
(egy ismerősöm idén jelentkezett erre a szakra, ha gondolod írj, és majd próbálok tőle több információt kérdezni)
Szia!
Ennél a kérdésnél én válaszolgattam, én is ezen a szakon végeztem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
Elég sok mindent megtalálsz a szakról, egyetemről, koliról, képzésről itt. Ha ezeken kívül van kérdésed, akkor bátran kérdezz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!