Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudja esetleg valaki, hogy...

Tudja esetleg valaki, hogy számolnak-e és hogyan diplomából felvételi pontokat?

Figyelt kérdés

Jelenleg művészeti szakon vagyok SZTE-JGYPK Képalkotás szakon, és szeretnék jelentkezni egy másik szakra diploma után. Sajan nem abból van emeltem amit oda elvárnak...

A kérdésem az lennek, hogy a művészeti alapszakról is át lehet menni azokra az egyetemekre amelyek meghirdették, hogy Diplomákat is elfogadnak ?

Lényegében bármilyen szakról átlehet menni ? vagy van nemi nemű követelmény, amit von maga után ?

2022. jún. 29. 18:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mindig az adott szaknál kell megnézni, hogy milyen diplomából számítanak pontot, mert nem automatikus.
2022. jún. 29. 19:00
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha alapképzésben gondolkodsz, vannak helyek, ahol elfogadják, de ez egyetemtől függ, melyik szakon milyet és hány ponttal. Én pl. diploma beszámítással mentem TTK-ról BTK-ra az ELTE-n, az adott képzésen mindegy volt, milyen szakból van papír, de valahol van kitétel, ezt mindig az adott egyetem adott szakjánál tudod megnézni.
2022. jún. 29. 19:12
 3/11 A kérdező kommentje:

Megnéztem... az, hogy milyen diplomát adok be a jelentkezésnén nincs megszabva.

(Vagy nem írják)

De biztos ami biztos írok a TO-nak. 😁

2022. jún. 29. 19:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi a másik szak?
2022. jún. 29. 19:22
 5/11 A kérdező kommentje:

Ipari termék-és formatervező alapszak 😁

Egy kicsit átfedi a mostani szakomat, mert képalkotáson belül Grafikusnak tanulok..

Nekem történelemből van emeltem, így a érettségis felvételi eljáráson keresztül nem kerülnek be...

2022. jún. 29. 19:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Elfogadják majd az okleveledet, rajzból viszont felvételizni kell.
2022. jún. 29. 20:09
 7/11 anonim ***** válasza:
A TO-nak mindenképp kell írni (ahova jelentkezel), ugyanis ők jelzi a felvi felé, hogy a diplomádat számolják érettségi helyett és hogy x pontot kapsz rá.
2022. jún. 29. 20:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát ....rajzból elég jó vagyok 😅❤️
2022. jún. 29. 20:17
 9/11 anonim ***** válasza:
8. Ezt majd eldönti a vizsgabizottság!
2022. jún. 29. 20:41
 10/11 A kérdező kommentje:
Az lehet, de anno 6 helyre adtam be és mindenhol volt rajz alkalmassági és szinte max pontosak lettek 😅
2022. jún. 29. 20:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!