Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szociológia alapdiplomát...

Szociológia alapdiplomát milyen más alapszakra számítanak be?

Figyelt kérdés
Nem találok semmi ilyesmi oldalt, ahol ez le lenne írva. Mit tudtok erről? Hol tudnám ezt kibogarászni?

2022. jún. 24. 11:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Megnézed a felviben az általad preferált szakot és a szakkeresőben kikeresed a hozzá tartozó feltételeket.
2022. jún. 24. 12:46
 2/11 anonim ***** válasza:
15%

ELTE Survey statisztika és adatanalitika (nagyon jó!)

Társadalmi viselkedés-elemzés (szintén jó!)

Szociológia

Szociális munka

Kulturális antropológia

2022. jún. 24. 12:49
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

2. Olvass és értelmezz!

Az első már eleve mesterszak, a többit nem olvasom el.

2022. jún. 24. 12:55
 4/11 A kérdező kommentje:

#1 Ott csak annyit írnak, hogy attól függően, hogy hanyas a diplomám, mennyi pontot ér. Ezek alapján akkor bármilyen szakot beszámítanak bárhova, pedig állítólag nem (pl. műszaki szakra én is kétlem, hogy tudnék menni).

#2 Alapszakokat keresek.

2022. jún. 24. 13:22
 5/11 anonim ***** válasza:
37%

3-4. Oké benéztem! Sorry.

Semmilyen alapszakra nem számítanak be egy meglévő másik alapszakos diplomát. Tárgyakból kérhetsz egyenként felmentést. Ha mondjuk most jelentkeznél szociális munka szakra, akkor a közös tárgyakat elismerHETik, ha olyan kedvük van. Nem mindig ismerik el.

2022. jún. 24. 13:29
 6/11 A kérdező kommentje:
Úgy értettem a beszámítást, hogy a felvételinél hány pontot ér. 5-ös a diplomám, így az én esetemben ez 400 pontot ér (+ a többletpontok ugye). Ez eddig megvan, csak az a kérdés, hogy melyik szakoknál érvényes ez a pontszámítás.
2022. jún. 24. 13:33
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Azt nem értem, hogy ha van egy ilyen klassz diplomád, miért akarsz egy másik alapképzést elkezdeni, miért nem teszel rá erre egy mesterszakot? A határ a csillagos ég. Az ELTE survey statisztika az egyik legjobb diploma amit ma Magyarországon szerezhetsz, és a károlis társadalmi viselkedéselemzés is jól néz ki. Miért nem inkább arra építkezel, amit már tanultál, miért hagyod félbe a tanulmányaidat?
2022. jún. 24. 13:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Ismerem mindkettőt, jól is hangzanak, és jogos, amit mondasz, de nem vagyok biztos benne, hogy menne nekem. Úgyhogy egyelőre csak próbálom felmérni a lehetőségeimet, aztán majd valahol kikötök, remélhetőleg.
2022. jún. 24. 14:08
 9/11 anonim ***** válasza:
96%

Oké nem akarok beleszólni, de

- ha matekos vagy, akkor mindenképpen érdemes az adatelemzés felé elmozdulni

- ha csak kicsit vagy matekos, akkor a piackutatás remek terület, vannak nem annyira matekos részei

- ha egyáltalán nem vagy matekos, akkor én a helyedben a HR felé mozdulnék, például oktatás, tréningek, vagy kiválasztás stb. Nézd meg például van-e még a Corvinuson HR szakértő kiegészítő diploma, nekem is az van, simán lehetsz vele HR-es.

2022. jún. 24. 14:11
 10/11 anonim ***** válasza:
48%

9

Nem értem, miért erőltettek embereket olyanra, amiről egy szóval nem mondták, hogy nem érdekli őket.

Egyébként rohadtul nem éri meg a mesterszak egy jelentősen más területen. A második mesterszakom taposom és sokkal gyengébb, lazább, mint egy alapszak. Ha a kérdező nem egy, a jelenlegi diplomája tudásanyagát jelentős mértékben alkalmazó területen képzeli el a jövőjét vagy nem ebben akar specializálódni, tiszta hülyeség és pénzkidobás egy mesterszak.

Pl én is hiába ragoztam az alapszakos papírom a legmatekosabb mesterszakkal, amire csak felvettek vele, szart sem ér az ott megszerzett tudás ahhoz képest, amit most lenyomnak a torkomon alapszakon, hasonló területen. Nem mondom, hogy kidobott idő volt, mert doktorira jól jön meg kutyát dobálni, de ha nem lenne szakmai tapasztalatom, csak mégjobban beskatulyázna egy olyan skatulyába, ahonnan nagyon nehéz kimászni és jobb lehetőségeket kapni egy számomra érdekesebb szakmában. Tudom, hogy mindenki pénzt hány a data szájensztől, de akit nem érdekel, az csak simán hányni fog tőle, főleg ha az alapszak nem ad elég erős alapokat, mert a mesterszak inkább csak egy mesedélután, ahol azt feltételezik, hogy a kemény részét már úgyis tudod.

Kérdező! Úgy tudom, hogy majdnem mindenhova beszámítják a diplomajegyedet a pontszámításnál alapszakra, ha az a kedvezőbb. Ha esetleg mégsem, arról találsz infót felvin. Nekem a btk-s diplomajegyemből számoltak pontot mérnöki alapszakra például úgy, hogy az emelt szintű érettségi követelményt is kiváltotta. 😂 Nem keresek logikát, inkább örülök annak a 428 pontnak.

2022. jún. 24. 14:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!