Nekem csak 4 db tantárgyból van érettségim+egy szakmám (3+2) jártam. Az egyetemi felvételinél +1 érettségi tantárgyat kell be írni. Nekem a szakmákat fogják nézni +1 ként?
A szakmai vizsga eredménye számít 5. tárgy eredménynek.
Sőt! Ha szakirányban mész tovább és 5-ös volt a szakmai vizsgád, akkor ezért 400 pontot kapsz, a 4-es pedig 320 pontot ér a felvételinél, ha ebből számítanak pontot.
Ilyen "valami" ismeretek tárgyként lesz benne a bizonyítványban benyomva valahogy.
Egyben nem hinném, hogy a szakirányú továbbtanulás jellemző ettől. Kicsit naivnak láttam ezt a fajta pontozást. Azt megnézném, ha valaki villanyszerelőivel és nem az elektro technikusival megy továbbtanulni műszakira.
"Nekem csak 4 db tantárgyból van érettségim"
Nem kaptál érettségi bizonyítványt? Ha kaptál, abban öt tantárgynak kell szerepelnie. Ha benne van ez a bizonyos szakmai tárgy is, akkor érettségiztél belőle: matekból, magyarból, töriből, nyelvből, meg abból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!