Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek van helyem felsőok...

Szerintetek van helyem felsőoktatásban? :|

Figyelt kérdés
Ööm nem is tudom hogy kezdjem... szeretnék továbbtanulni de nemtudom érdemes-e:S ... Átlagom 4,6.. szóval tanulok elég sokat xD ... szakközépiskolába járok(közgazdasági)...csak az a baj h itt a reál tárgyakat erőltetik(matek közgáz..mind2 heti 5 órában:S)..satöbbi..és ezek valahogy nem az erősségeim mert nem is nagyon érdekelnek:S..sőőt egyetemre 420 pont alatt felse vesznek ilyen szakra(alkalmazott közgazdaságtan)..szóval azt meg se próbálnám:O a biológia érdekel viszont de azt csak heti 2 órában tanulom és nemhinném hogy az érettségi jól sikerülne belőle:S ... szerintetek micsináljak? :| előre köszönöm aki válaszol :)
2010. szept. 19. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem mindenképp csak olyanba fogj bele, amit szeretnél is tanulni, különben szenvedni fogsz. Próbáld meg azt a biológiát ha úgy érzed, hogy érdekelne, aztán meglátod mi lesz.
2010. szept. 19. 18:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Már miért ne lehetne? Én is heti két órában tanultam a bioszt mégis egy erős négyes érettségit tettem le belőle, pedig az még nem is az erősségem. Válassz olyan szakot ami érdekel és azokra a tantárgyakra húzz rá, amik ehhez a szakhoz kellenek. Nézzél mintafeladatsorokat az elmúlt év érettségijéből, próbáld átolvasni minél többször a tankönyveket, ha esetleg lesz is olyan rész amit a tanárral kihagytatok, vagy nem volt időtök befejezni, azok ott benne lesznek.
2010. szept. 19. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:

tleg csak olyan szakra menj amit igazán szeretnél,

pontszámba meg csak 2 tantárgy számít, szaktól függ. hogy melyik kettő, arra gyúrj rá, h érettségi jól sikerüljön ebből a 2 tárgyból, többi kevésbé fontos, bár 4,6-os átlaggal nem lehetsz olyan rossz tanuló...

2010. szept. 19. 18:35
 4/6 anonim ***** válasza:

A neten fenn vannak az előző évek érettségi feladatsorai és a javítókulcsok is. Nézd meg, hogy azokat hogy tudtad volna.

Nézz szét a fősulik, egyetemek közt (felvi.hu), melyik iskola és milyen szaka/szakjai tetszenének. Nézd meg az előző évek statisztikáját és nagyjából el tudod majd dönteni melyik helyekre érdemes jelentkezned.

Ne legyél kishitű! Tanulj hozzá a bioszhoz és menni fog az érettségi!

2010. szept. 19. 18:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek(L) :D
2010. szept. 19. 19:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Fél év alatt megtanultam a bioszt (ez előtt 7éve tanultam de csak két évig) és 77%os középfokú érettségit tettem belőle. Bejártam órákra, és otthon is tanultam (realika.hu), felvettek fősulira környezettan szakra, ja és 26éves vagyok. Tehát ne add fel az álmaid!
2010. szept. 20. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!