Gazdaságinformatika szak vélemények?
Figyelt kérdés
Már fél éve nagy dilemmába vagyok a gazdaságinformatika szak iránt, vannak emberek akik azt mondják hogy könnyen el lehet helyezkedni vele, van aki azt mondja hogy "két szék között padlóra". Nektek mi a véleményetek erről a szakról, érdemes erre jelentkezni? Van aki ezen a szakon végzett?2022. jún. 12. 17:08
1/6 anonim válasza:
Én épìtőmérnökként anno a gazd infón is gondolkoztam, és így utólag karrier szempontjából bánom, hogy nem azt végeztem el végül.
2/6 anonim válasza:
Tényleg két szék között a padlóra, de mivel az informatikai szektor bárkit felszív, könnyen el lehet vele helyezkedni. Csak éppen egy bizonyos szintnél nem tudsz majd tovább jutni, úgyhogy hosszabb távon nem biztos, hogy megéri.
3/6 anonim válasza:
Páromnak gazdinfós diplomája van. Sokat tanult mellé (bár melyik szakmában nem kell ezt?), de sosem volt baja az elhelyezkedéssel, illetve a bérére sem panaszkodik. Inkább svájci bicskának tartja, mint két szék között a padlóra esetnek.
4/6 anonim válasza:
Akik azt mondják, hogy "két szék között padlóra", azok életükben nem láttak gazdinfós tantervet :). Ne hallgass rájuk! Kb 30 kredit gazdasági tárgy van van ezen a szakon, ami egy félévnek felel meg. És, ha jobban megnézed pont egy félévvel hosszabb ideig tart elvégezni, mint a programtervező informatikus szakot. Ez a félév pont annyit ad, hogy lesz valami rálátásod a gazdasági dolgokra, de ettől nem leszel közgazdász! Informatikus leszel, ha elvégzed ezt a szakot. Ha később másik informatika szak érdekelne, akkor mesterképzésre teljes kreditérték beszámítással mehetsz programtervező informatikus msc-re is. Mérnökinformatikus msc-re is tudsz menni, de oda kellene néhány kreditet pótolni.
5/6 A kérdező kommentje:
Ezzel a diplomával tovább lehet menni gazdasági msc-re? Ha igen, mennyire éri meg?
Köszönöm a válaszokat!
2022. jún. 13. 15:43
6/6 anonim válasza:
#5: Lehetséges, de kell kreditpótlót csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!