Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdaságinformatika szak...

Gazdaságinformatika szak vélemények?

Figyelt kérdés
Már fél éve nagy dilemmába vagyok a gazdaságinformatika szak iránt, vannak emberek akik azt mondják hogy könnyen el lehet helyezkedni vele, van aki azt mondja hogy "két szék között padlóra". Nektek mi a véleményetek erről a szakról, érdemes erre jelentkezni? Van aki ezen a szakon végzett?

2022. jún. 12. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Én épìtőmérnökként anno a gazd infón is gondolkoztam, és így utólag karrier szempontjából bánom, hogy nem azt végeztem el végül.
2022. jún. 12. 18:31
 2/6 anonim ***** válasza:
17%
Tényleg két szék között a padlóra, de mivel az informatikai szektor bárkit felszív, könnyen el lehet vele helyezkedni. Csak éppen egy bizonyos szintnél nem tudsz majd tovább jutni, úgyhogy hosszabb távon nem biztos, hogy megéri.
2022. jún. 12. 18:55
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
Páromnak gazdinfós diplomája van. Sokat tanult mellé (bár melyik szakmában nem kell ezt?), de sosem volt baja az elhelyezkedéssel, illetve a bérére sem panaszkodik. Inkább svájci bicskának tartja, mint két szék között a padlóra esetnek.
2022. jún. 12. 18:55
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Akik azt mondják, hogy "két szék között padlóra", azok életükben nem láttak gazdinfós tantervet :). Ne hallgass rájuk! Kb 30 kredit gazdasági tárgy van van ezen a szakon, ami egy félévnek felel meg. És, ha jobban megnézed pont egy félévvel hosszabb ideig tart elvégezni, mint a programtervező informatikus szakot. Ez a félév pont annyit ad, hogy lesz valami rálátásod a gazdasági dolgokra, de ettől nem leszel közgazdász! Informatikus leszel, ha elvégzed ezt a szakot. Ha később másik informatika szak érdekelne, akkor mesterképzésre teljes kreditérték beszámítással mehetsz programtervező informatikus msc-re is. Mérnökinformatikus msc-re is tudsz menni, de oda kellene néhány kreditet pótolni.
2022. jún. 13. 15:05
 5/6 A kérdező kommentje:

Ezzel a diplomával tovább lehet menni gazdasági msc-re? Ha igen, mennyire éri meg?

Köszönöm a válaszokat!

2022. jún. 13. 15:43
 6/6 anonim ***** válasza:
#5: Lehetséges, de kell kreditpótlót csinálni.
2022. jún. 13. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!