Esty910212 kérdése:
ELTE -TÓK alkalmassági 2022, milyen volt pontosan?
Figyelt kérdés
Jövőre szeretnék tanítónak jelentkezni felnőttként levelezőre és eléggé félek az alkalmasságitól Főleg a tesitől, 10 éve nem sportolok és nagyon gyenge voltam tesiből. Ének-zene és beszéd mennyire nehéz?2022. jún. 11. 22:31
1/2 anonim válasza:
Szia! Én idén voltam. Az énekre kellett vinni 15-20 népdalt,abból én hármat énekeltem,mindegyiket más hangról kezdve. Kottaolvasás volt, ritmus visszatapsolás. Ha nem tudod visszaénekelni vagy visszatapsolni amit az oktató kér akkor nagy valószínűséggel felülvizsgálatra küld. A beszéd résznél mesélnem kellett magamról,kis szöveget felolvasni majd "s" és "sz" valamint "r" hangokat hallatni,szavakat visszamondai (pl.eperlevél). Itt is gyakori volt a felülvizsgálat a jelentkezőknél. A tesi futásból,alapvető gimnasztikai gyakorlatokból állt,labda átadások,szlalom,és padon egyyensúlyozás volt még plank-kel megspékelve. A tesi csoportokban ment így ha nem nagyon lógtál ki tuti aláírták a papírodat. Ha gyakorolsz az énekre picit, nincs beszédhibád és tudsz labdát pattogtatni akkor szerintem nincs mitől tartanod. Elég sok kisírt szemmel találkoztam a TO-n, komolyan veszik,tehát aki abban bízik,hogy majd csak aláírják,hogy haladjon a nép,az el se menjen :) Én hál'istennek alkalmas lettem,várom a júliusi pontokat, neked pedig jó felkészülést és sok sikert kívánok! :)
2/2 anonim válasza:
Érdekes, hogy szinte mindenki a tesitöl fél, miközben legtöbben a beszéd alkalmassàgin buknak el, utàna az ének és a tesi kb mindenkinek sikerül. Az Eltén szigorúan veszik, más egyetemeken kevésbé àllítólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!