Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az egyetemen végzettek diplomá...

Az egyetemen végzettek diplomájának a minősítésére mennyire kíváncsiak a cégek?

Figyelt kérdés
Mielőtt megkapom, nem, nem azért kérdezem mert a lehető legkisebb munkával akarom megúszni :). Csak érdekel, hogy amikor egy friss diplomás (sima vagy esetleg mesterképzés után) elmegy egy interjúra, mégis mit kérdeznek tőle. Valami alapján minősíteniük kell a jelentkezőket, ez a tényleges tudásuk, vagy a diplomájuk eredménye alapján történik? Esetleg mindkettő? Nyelvvizsga esetén senkit nem érdekel, hány ponttal lett meg, hanem szépen átváltanak az adott nyelvre és letesztelik élesben, ki mennyire van toppon. Diploma esetén ezt hogy teszik meg? Esetleg szakmai kérdésekkel?

2022. jún. 7. 00:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
10. Ez igaz, jogászoknál ez számít.
2022. jún. 7. 06:15
 12/14 anonim ***** válasza:
92%
… de a kérdező azt kérdezte, hogy “a cégek”, és ebből feltételezem, hogy nem ügyvédi irodákra gondolt. Bár jogászok cégeknél is dolgoznak.
2022. jún. 7. 06:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyítványt bekérhetnek természetesen, igaz eddig tőlem soha senki nem kérte, egy helyen másolták le eddig. A nyelvvizsgában, ha nem IELTS meg spec nyelvvizsga, nincs benne a szerzett pontszám.

Az nekem is rejtély, hogy miért nem kértek sok helyen még csak bemutatásra sem, igazából szakmai kérdéseket kaptam, meg meséljek mit dolgoztam eddig, abból azért leszűrhető volt, igaz kamuzni is lehet, nem egy ember kamuzott már diplomát. :D

Nyilván az állami szférában, ahol mindent bekérnek másképpen működik.

2022. jún. 7. 10:04
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt már hogy rákérdeztek minősítésre interjún. Persze gondolom ez tizedrangú szempont lehet, legfeljebb akkor veszik figyelembe, ha több, nulla tapasztalattal rendelkező frissdiplomás közül kell választani.
2022. jún. 7. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!