Olyan van, hogy egy adott szak megváltoztatja a felvételi követelményeket és kibővíti megegy tárggyal?
A HÖK-nek hiába írsz, nem fognak tudni semmit elérni.
A szakon teljesen mindegy, hogy mennyi a ponthatár, hogyha nem telített. A ponthatár mindig a legkisebb ponttal felvett hallgató pontszáma, függetlenül attól, hogy egyébként hányat vesznek fel. Tehát ha mondjuk 498 lenne a ponthatár, de csak 2 embert vettek fel, mert csak 2-en jelentkeztek, akkor látható, hogy a ponthatár nem mérvadó.
1 év még bőven elég sok mindenre, addig fel tudsz készülni akár a fizika érettségire is. Mivel gyakorlatilag már mindent tanultál, ami kellhet hozzá, ezért elvi akadálya nincs a felkészülésnek.
A bemeneti követelményeket kormányrendelet írja elő (képzési területenként, szakonként), attól az egyetem nem térhet el.
Ahogy #2 írja, az egyetlen lehetőséged, hogy leteszed a számodra legkönnyebbnek tűnő középszintű érettségit az egyik szükséges tantárgyból.
Halasztás nem jöhet szóba neked?
Én az orvosival jártam így, tavaly ilyenkor találtam ki, hogy kéne a kémia emelt, bioszból alapból faktos voltam. Idén nem jött össze a kellő pontszám, ezért újraérettségizek belőlük, közben megcsinálok egy OKJ-t és jövőre felvételizek újra
Az a baj, hogy így is evvesztes vagyok és volt egy 0.evem is a nyelvi miatt, van b tervem egyébként, bár oda megtobb pontszám kell😂 de egyébként ha nem jön össze lehet én is megcsinalok egy okjt, azt mondják hogy 1 év alatt fel tudok készülni egy fizika érettségire, vagy egy infora de fogalmam sincs.
Neked sok sikert:) az idei nagyon nehéz volt? Nem néztem meg a kémiát, majd írj azert jovore mi lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!