Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes a meteorológiát...

Érdemes a meteorológiát választanom? (tovább lent)

Figyelt kérdés
Ugyebár először fizikát kell elvégezni, aztán lehet menni meteorológiára. A fizikával nincs gondom, talán annyi, hogy alapsulin megutáltam a tanárunk miatt. Egyébként ha elmagyarázzák, mindent megértek, soha nem volt vele gondom. Az a gond, hogy én még sose voltam fizika versenyen, és nem biztos, hogy meg tudnék oldani egy bonyolultabb példát. Alapsulin 3 osztály volt, azokból az egyik tele volt jó tanulókkal, a mi osztályunk viszont tele volt bunkó kölkökel, egyik tanár se szeretett nálunk tanítani. Amikor felső tagozatos lettem, mindenki kérdezgette, hogy Hogyhogy nem a B-be mentél? (mindig is én voltam a "legjobb tanuló") A legjobban tanuló osztálynak más tanította a matekot meg a fizikát is, mint nekünk, úgyhogy esély se volt rá, hogy esetleg engem is elvigyenek valamilyen versenyre, még iskolai fordulóba se, pedig én voltam a legjobb matekos az osztályban (sosem tanultam, mégis kívülről fújom máig az összes szabályt, és használni is tudom, természetesen) Aztán az utolsó két éven a másik osztály osztályfőnöke tanította nekünk a fizikát, aki nagyon jól tanít, viszont mint embert utáltam, így a fizikával a lehető legkevesebbet foglalkoztam, éppen annyit csak, amennyi kellett... Persze az ő osztályából hordta a gyerekeket fizikaversenyekre, ahol az első három hely mindig az ő tanítványaié volt, mert hát jól tanít. Most gimiben nagyon jó tanárunk van, órán is mindig nagyon figyelek, kezdem újra megszeretni, de talán ez már nem lesz elég. Most viszont nem tudom eldönteni, hogy akkor tényleg nem nekem való a fizika, és csak én nézek ki többet magamból, vagy csupán többet kellett volna vele foglalkoznom, vagy velem foglalkozni...Lehetséges, hogy ez a meteorológia is csak valami fellobbanás, de talán abszolút nem nekem való. Azért gondoltam erre, mert mindig szerettem nézegetni a felhőket, a viharokat, állandóan katasztrófafilmeket nézek, abból is azokat a jeleneteket szeretem, amiben végigsöpör a hurrikán, vagy száguld a meteor a Föld felé :)
2010. szept. 18. 18:40
 1/1 anonim ***** válasza:

Üdv, elég rég tetted fel a kérdést, de azért válaszolok.

Én meteorológiát tanulok az ELTE-n, nem muszáj fizika szakról indulni, a földtudományról is lehet meteorológusnak szakosodni. Ha nincs gondod a fizika tanulásával, akkor szerintem nem lesz gond, de készülni kell belőle elég keményen. Emellett még a matek, ami nagyon fontos, talán fontosabb, mint a fizika. De azzal szerintem nem lesz gond, nagyon jó tanárok vannak itt. A versenyeknek szerintem semmi jelentősége, én pl egyen sem voltam, sőt biosz érettségivel kerültem be, aminek a témához nem sok köze van, mégis egész jól elboldogulok. A lényeg, hogy a középiskolás anyagot tudjad, ugyanis arra épül minden. Egyébként vannak év elején szintfelmérők, amik alapján lehet vagy kötelező járni felzárkóztató órákra. Még annyit, hogy a meteorokkal nem nagyon foglalkozik egy meteorológus, az inkább a geológusok dolga :)

2011. jan. 14. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!