Érdemes a meteorológiát választanom? (tovább lent)
Üdv, elég rég tetted fel a kérdést, de azért válaszolok.
Én meteorológiát tanulok az ELTE-n, nem muszáj fizika szakról indulni, a földtudományról is lehet meteorológusnak szakosodni. Ha nincs gondod a fizika tanulásával, akkor szerintem nem lesz gond, de készülni kell belőle elég keményen. Emellett még a matek, ami nagyon fontos, talán fontosabb, mint a fizika. De azzal szerintem nem lesz gond, nagyon jó tanárok vannak itt. A versenyeknek szerintem semmi jelentősége, én pl egyen sem voltam, sőt biosz érettségivel kerültem be, aminek a témához nem sok köze van, mégis egész jól elboldogulok. A lényeg, hogy a középiskolás anyagot tudjad, ugyanis arra épül minden. Egyébként vannak év elején szintfelmérők, amik alapján lehet vagy kötelező járni felzárkóztató órákra. Még annyit, hogy a meteorokkal nem nagyon foglalkozik egy meteorológus, az inkább a geológusok dolga :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!