BME VIK mérnökinformatikus MSc specializáció választás, tanszékek?
Másik egyetemen végeztem a BSc-t, de mesterre szeretnék a VIKre menni. Viszont nem ismerem a tanárokat, tanszékeket, ezért nem tudok dönteni a fő illetve mellékspecializációk kapcsán.
Aki oda jár, tudna segíteni? Első sorban az Internet architektúra és szolgáltatások főspecializáció (TMIT) érdekelne. Mik a tapasztalatok a tanszékkel, tárgyakkal kapcsolatban?
Mellékspecializációnak az IT biztonság (HIT) és a Számítási felhők és párhuzamos rendszerek mellékspec (IIT). De a többiről is szívesen olvasnék tapasztalatokat.
Ez nem hangzik jól :/
Hát esetleg még az AUT főspec jöhet szóba, de ha jól tudom, szinte mindenki oda akar menni, engem meg jobban érdekelne a hálózatos.
Diplomamunka a főspecből vagy mellékspecből kell legyen? Vagy bármilyen téma választható ami van a képzésen? Mennyire rugalmas ez?
Én a többiekkel ellentétben inkább azt mondanám, ha azt választod, amit szeretsz és azért mész, mert érdekel, nem a papírért, akkor nem lesz gondod.
Mindegyik tanszékkel vannak gondok, viszont ezen túl tudsz lendülni, ha azt csinálod, ami érdekel.
Szerintem a BME-s közösség amúgy jó és mások is be tudnak illeszkedni.
Nyilván akik együtt végeztek azok jobban összetartanak.
Koliban én nem laktam, de lakott ott ismerősöm. A megéri relatív. Közel laksz az egyetemhez, de kifoghatsz rossz szobatársakat is. Pl.
Szerintem ha nem laksz nagyon messze, akkor felesleges kolisnak lenned.
Valóban, az alapján érdemes specet választani, hogy melyik tetszik, ugyanis, mint mondtam, egyik tanszék sem jó szerintem, csak kevésbé rossz. Akkor meg inkább azt válaszd, amit szeretsz.
Koliban jó a közösség, azért érdemes jelentkezni oda.
Én még most vagyok 6. féléves BSc-s, úgyhogy olyan sok mindent azért nem tudok az MSc-ről, de a tanszékeket hallomásból legalább ismerem. De pl. a TMIT tartott most nekünk egy tárgyat, ahol leírták a végén, hogy full lehet, hogy valakinek elírták az eredményét, mert összekeveredhettek a hallgatók adatai, nézze azért meg mindenki, hogy olyan jegyet kapott-e, amilyet kellett volna. Vagy pl. amikor valaki megkérdezte a tárgyfelelőst (akinek azért valamennyire csak értenie kellene a tárgyhoz ugye, nem a portást kérdezte meg a srác) félév elején, hogy hány labor lesz. Azt mondta, hogy négy. Majd a félévben végül kettő labor volt. És mindezt csak egy tárgyból (IRÜ). Vagy egy másik tárgyból tavaly éjfélkor vizsgáztattak szóban. Hadd ne soroljam tovább. És ezek csak a kötelező tárgyak
A TMIT tanszék szerintem eléggé szopatós is, gondoljunk csak Dr. Gajdos Sándor Nagyon Kedves Tanár Úr Adatbázisok című tanulságos és egyedülálló csodájára, és az ahhoz asszisztáló gyakvezekre vagy labvezekre a kétperces beugróval vagy a csukott szemmel másfél órán át vizsgázással.
#2 voltam
Le leszek pontozva :c
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!