SZTE-s hallgatók! Melyik kollégiumot ajánlanátok?
Szeptembertől-ha minden jól megy-Szegeden folytatom tanulmányaimat. Még sosem voltam kollégista, új dolog számomra. Melyik kollégiumot ajánlanátok? Vagy jobb albérletbe menni? (A kollégiumban az tetszik, hogy megismerhetek új embereket, ugyanis senkit sem ismerek MÉG Szegedről.)
Személyes élményeket és tapasztalatokat várok😊
Köszönöm, ha segíteni tudsz!😊
/Egy idén érettségiző lány/
Én nagyon régen voltam kollégista, összesen három évig, úgyhogy konkrétumokat nem írok, mert azok már lehet nem aktuálisak. Én annak idején a Károlyi koliban voltam. Nem hallottam jókat róla, de mivel az a legnagyobb létszámú, így gondoltam, oda nagyobb eséllyel bekerülök. Állapota nem volt a legjobb (bár szerintem egy "átlag kollégiumhoz"), de nekem nem volt bajom vele. Valószínű szerencsém is volt, de nem bulizós, másokat tiszteletben tartó szobatársakat kaptam és az én emeletemen sem volt nagy zajongás.
Ami tetszett benne, hogy bár messze van a belvárostól, jó a közlekedés. Volt "konditerem", ami elég gyengén felszerelt, de ingyen volt, kevesen jártak le oda és közel volt, úgyhogy nekem megfelelt. Közel van a nagy Tesco, így a bevásárlást is könnyen el tudtam intézni.
Az albérlet biztos, hogy sok szempontból kényelmesebb, de ez az árán is meglátszik (nem tudom, most milyen árban van a kollégium egy hónapra, de még annak idején, olcsóbb albérletárakkal is legalább két-háromszorosa lett volna egy lakásban szobát bérelni). Lakásban viszont a egy fürdőszoba-konyha kevesebb emberre jut, kevesebb emberrel kell kijönni.
Nem tudom, mennyit segített. :)
Nagyon szépen köszönöm😊
Pszichológia az első, de még csak a magyarom és a matekom eredményét tudom, szóval reménykedek, hogy a többi érettségim is lesz ugyanolyan jó🤞🏼
Utána pedig megjelöltem az újlatin nyelvek és kultúrák spanyol szakát😊
Szóval BTK-s leszel. Emlékeim szerint a BTK-nak karközi kolijai vannak. Én is egy ilyenben laktam, konkrétan a Hermanban. Mellette van a Móra. (Ha ez számít, akkor ott több volt régen a BTK-s, mint nálunk, de pár évig nekem volt 1 pszichológus szobatársam a Herman koliban)
Én kb. 3-4 évet bírtam ott, de az utolsó évet már albérletben töltöttem.
Elég drágák a lakások egyébként erre felé, de lehet találni. Plusz tudsz vállalni diákmunkát is majd idővel. (Mondjuk elsőben én nem tenném) Plusz a BTK-n régen nagyon jó ösztöndíjakat adtak.
Lakások tekintetében: Belvárosban sok a gázfűtéses, xar, magas belterű, öreg lakás, arra rámegy a gatyád télen.
Lényeg, ha én most lennék egyetemista és lakást szeretnék bérelni, akkor egy kisebb panelt keresnék, meg pár lakótársat. (Vannak csoportok fb-on ahol lehet érdeklődni meg lakótársat találni)
Környék szempontjából Makkosháza, az Északi városrész és Rókus okés. Esetleg Újszeged is, de én pl Tarjánba vagy a belvárosba akkor se költöznék, ha ők fizetnének.
A közlekedés szerintem nagyon jó, de suli időben azért elég masszív a forgalom.
Kolikra visszatérve mindenképpen add be koliba a jelentkezést, aztán ha nem jön be inkább onnan kezdj el keresni. Általában a kolikban segítik a gólyákat az első időkben. Csomó hasznos dolgot meg fogsz ott tudni, meg megismerhetsz sok ember.
🤍
Köszönöm szépen❤️
Be is adtam 4 koliba a jelentkezésem, aztán lesz, ami lesz☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!