Melyik egyetemen van lehetőség az első félévtől a passzív tanulói jogviszonyra? (DE-NK,SE-ETK,PTE-ETK,SZTE-ETSZK)
Idén érettségiztem, viszont időközben rájöttem arra, hogy mégsem azzal szeretnék foglalkozni a későbbiekben, mint amit megjelöltem. Szeretnék kihagyni egy évet és jövőre más szakra felvételizni. Viszont munkavállás és egyéb dolgok miatt jó lenne ha a tanulói jogviszonyom nem szűnne meg.
Mivel jár a pssziváltatás és egyáltalán van e rá lehetőség az említett egyetemeken?
Lehet buta kérdés, de ebben a témában nagyon nem vagyok otthol :D
Válaszokat előre is köszönöm! :)
Oh na ezt nem tudtam...
Köszönöm szépen a segítséget! <3
Még annyit tennék hozzá a #6 válaszomhoz, hogy a döntésednek persze van egy etikai oldala is. A helyzetedben szerintem az az egyetlen igazán etikus lépés, ha még idejében visszavonod az összes jelentkezésedet. Ha ugyanis valahova bejutsz a tanulás valódi szándéka nélkül, akkor igen nagy eséllyel ezzel elütsz valakit a bejutástól, aki viszont nagyon szeretett volna az adott pályán elhelyezkedni.
Arról nem is szólva, hogy ha az összes jelentkezésedet visszavonod, annak az az előnye is meglesz, hogy a pótfelvételin részt vehetsz arra a szakra, ami mellett végül döntöttél (feltéve persze, hogy nem olyan szakra pályázol, amelyen az összes hely betelik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!