Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan kezdjek neki otthoni...

Hogyan kezdjek neki otthoni pszichológiatanulásnak?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék egyetemre menni, otthon szeretném megtanulni- azért mert munkaként nem szeretnék vele foglalkozni, csupán nagyon érdekel a téma. Csak ugye nem tudom hogy hány ága van vagy hogy mondjuk először videókat keresgéljek a neten vagy könyveket kölcsönözzek és csináljak saját jegyzetet például... Tudtok esetleg kezdő/ alap pszichológiával kapcsolatos forrásokat ajánlani? Főképp az agynak a működése (imádom a biosz oldalát is) érdekel meg ilyenek. Előre is köszi! 18L

2022. máj. 21. 15:00
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Így nincs értelme tanulni, ebből csak olvasgatás lesz.
2022. máj. 21. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Ha az agy működése érdekel akkor neurológiát tanulj vagy pszichiátriát.

Igaza van az #1-nek, így tényleg nincs értelme "tanulni". Ez nem tanulás hanem érdeklődés.

2022. máj. 21. 15:19
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
18 évesen ennyire érdekel akkor miért nem tanulsz pszichológiát vagy pszichiátriát? Tanulsz valami mást?
2022. máj. 21. 15:26
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

100%-ban egyetertem az előttem szólókkal.

Nincs olyan h psz. Tantargyat tanulsz. Egy rakas egyeb ismeret is kelm hozzá.

2022. máj. 21. 15:37
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem akarsz pszichológia szakra menni, akkor csak olvasgatni tudsz könyveket, cikkeket ebben a témában, de ez ugye nem olyan tanulás…

És nem tudom ki hogy van vele, lehetnek kivételek, de hiába érdekel valami, kétlem hogy ha nem vagy egyetemen vagy tanfolyamon, akkor ez a “tanulás” nem fog sokáig tartani. Velem is ez van a nyelvekkel, imádom a nyelveket, érdekelnek, néha le szoktam ülni itthon is, de ahhoz, hogy jussak is velük valamire, kell tanár, tanfolyam, valami.

2022. máj. 21. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

Én úgy gondolom, hogy a:

- lelki alapozás részét,

- a szokásrendszerek kialakítását,

- a hazugságok (arckifejezés) felismerésének (Paul Ekman oldala) egy részét,

- a kérdezés tudományát el lehet sajátítani,

de ezeken kívül tényleg kell a pszichológiai alapképzés és a hozzá kapcsolódó szakmai tanfolyamok.

A pszichológiai bullshit könyveknek meg nem szabad nagy értéket tulajdonítani.

Miért?

Mert az lenne a cél, hogy képes legyen az ember a kutatásra, kritikai gondolkodásra, összehasonlításra, rendszerezésre.

Viszont ehhez rengeteg, tematikusan felépített szakmai anyag kell.

Ezért szükségesek az egyetemi képzések.

2022. máj. 21. 16:06
 7/7 anonim ***** válasza:
8%
Ha nem szeretnél egyetemre menni akkor a legegyszerűbb módja ennek az h elmész a McDonald's ba dolgozni es ott majd ugyis sok pszichológia szakos hallgatóval fogsz találkozni de boven lesz koztuk mar vegzett is;)
2022. máj. 21. 17:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!