Hogyan kezdjek neki otthoni pszichológiatanulásnak?
Ha az agy működése érdekel akkor neurológiát tanulj vagy pszichiátriát.
Igaza van az #1-nek, így tényleg nincs értelme "tanulni". Ez nem tanulás hanem érdeklődés.
100%-ban egyetertem az előttem szólókkal.
Nincs olyan h psz. Tantargyat tanulsz. Egy rakas egyeb ismeret is kelm hozzá.
Ha nem akarsz pszichológia szakra menni, akkor csak olvasgatni tudsz könyveket, cikkeket ebben a témában, de ez ugye nem olyan tanulás…
És nem tudom ki hogy van vele, lehetnek kivételek, de hiába érdekel valami, kétlem hogy ha nem vagy egyetemen vagy tanfolyamon, akkor ez a “tanulás” nem fog sokáig tartani. Velem is ez van a nyelvekkel, imádom a nyelveket, érdekelnek, néha le szoktam ülni itthon is, de ahhoz, hogy jussak is velük valamire, kell tanár, tanfolyam, valami.
Én úgy gondolom, hogy a:
- lelki alapozás részét,
- a szokásrendszerek kialakítását,
- a hazugságok (arckifejezés) felismerésének (Paul Ekman oldala) egy részét,
- a kérdezés tudományát el lehet sajátítani,
de ezeken kívül tényleg kell a pszichológiai alapképzés és a hozzá kapcsolódó szakmai tanfolyamok.
A pszichológiai bullshit könyveknek meg nem szabad nagy értéket tulajdonítani.
Miért?
Mert az lenne a cél, hogy képes legyen az ember a kutatásra, kritikai gondolkodásra, összehasonlításra, rendszerezésre.
Viszont ehhez rengeteg, tematikusan felépített szakmai anyag kell.
Ezért szükségesek az egyetemi képzések.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!