Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes lenne gazdasági...

Érdemes lenne gazdasági szakra mennem, ha vállalkozó szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Nem szeretem a jelenlegi szakomat, 1 év után váltanék. Sokat filóztam, hogy milyen más területen végeznék egyetemet szívesen, amiben aztán dolgozni is tudok, de mindig visszatérek arra a gondolatra, hogy jobb lenne vállalkozást indítani, befektetni.

Azok az egyetemi képzések, amikre jelentkeznék, és úgymond a vállalkozás beindítását nem szorgalmazzák, mesterképzéssel együtt érnek valamit, én meg ha jövő szeptemberben kezdem a képzést (idén februárban nem jelentkeztem), akkor mire befejezném az egyetemet 27 éves lennék. Addigra én pénzügyi stabilitást, családot szeretnék, anya lenni...

A kapcsolatok kialakítása és a tudás miatt végeznék valamilyen gazdasági szakot, nem pedig a papír miatt. + egy gazdasági marketing vagy menedzsment nem egy olyan megterhelő szak, hogy mellette ne lehessen mással foglalkoni (ez a nagy hátránya a jelenlegi szakomnak, semmire nem marad időm mellette).

2022. máj. 21. 12:37
 1/10 anonim ***** válasza:
gazdmenedzsment jó lehet...
2022. máj. 21. 12:53
 2/10 anonim ***** válasza:
de azt már tudod, hogy konkrétan mit szeretnél vállalkozni???
2022. máj. 21. 12:54
 3/10 A kérdező kommentje:
igen, 2-e, van egy 10-es listám erről.
2022. máj. 21. 13:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

3: csak azért kérdeztem, mert a gazdmen ad egy jó alapot a vállalkozás (pü-i, menedzsment) működtetéséhez - de maga a vállalkozáshoz szükséges szakismeretet nem adja meg...

Tehát nem tudsz mondjuk burkoló vállalkozó lenni csak a diplomával... :)

2022. máj. 21. 13:06
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

27 éves korodra végeznéd el a Bsc képzést és 27 éves korodra szeretnél pénzügyi stabilitást, gyereket meg stb?

Nem fog a kettő együtt menni, bocsi. Az egyetemre járás mindig egy nagy adag lemondással jár (akár nappali, akár levelező a képzésről van szó). A gazd. men. meg tipikusan egy olyan képzés, hogy kell hozzá valami Msc képzés. Specializálni kell a tudást. Gondolkodási módot, hozzáállást adhat a dolgokhoz, meg valamennyi tudást az egyes részterületeken. Önmagában annyira nem állja meg a helyét.

Vállalkozás elindításához meg elsősorban ezek kellenek: pénz, egy jó ötlet, amivel vállalkozol, kapcsolati tőke, rengeteg energia, valamilyen szintű önfeladás. A sikeres vállalkozó 24/7-ben dolgozik a kezdetekben. Szerinted gyerek mellett ez menne?

2022. máj. 21. 13:10
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, gondolkodtama azon is, hogy elinduljak egy szakirányba, és abban építsek ki egy vállalkozást, de jobbára olyan vállalkozás(oka)t szeretnék működtetni, amihez vagy 1 éven belül el lehet sajátítatni a szükséges skilleket, megszerezni a képesítést, vagy megkeresném a megfelelő embereket, akiknek megvan a képesítése, és azok nekem dolgoznának.

Tehát tegyük fel, szeretnék mézet feldolgozni és forgalmazni. Én nem vagyok méhész, de szívesen alkalmaznék méhészeket, akik nem tudnak vagy egyszerűen nem akarnak a pénzügyi résszel, forgalmazással, marketinggel foglalkozni, mert mondjuk már idősek/ nekik is ez csak másodállás lenne.

2022. máj. 21. 13:16
 7/10 A kérdező kommentje:

5-ös válaszolóra reagálva:

"27 éves korodra végeznéd el a Bsc képzést" - nem, akkorra fejezném be a mesterképzést. 21 éves vagyok, jövőre ha kezdem, leszek 22 + 5 év rászámolva az egyetemre.

"27 éves korodra végeznéd el a Bsc képzést és 27 éves korodra szeretnél pénzügyi stabilitást, gyereket meg stb?

Nem fog a kettő együtt menni, bocsi."

- Pont erre kérdeztem rá én is, bocsi. Nem szeretnék olyan egyetemre menni, ami annyi lemondással jár, hogy ne tudnék mellette dolgozni, saját vállalkozást kialakítani. Ezért gondolkodtam gazdasági képzésen.

"Gondolkodási módot, hozzáállást adhat a dolgokhoz, meg valamennyi tudást az egyes részterületeken." - igen, pont erre lenne szükségem, nem pedig a papírhajkurászára. Nem hiszem, hogy vállalkozásindításhoz kéne msc, de az alapképzés pont annyi alapot és kapcsolati rendszert ad, hogy legyen egy jó rálátásom a dolgokra.

Én ezekben gondolkodtam.

"A sikeres vállalkozó 24/7-ben dolgozik a kezdetekben. Szerinted gyerek mellett ez menne?" NEM, tejóég... pont emiatt írtam, hogy minél hamarabb szeretnék vállalkozni, hogy ne család, gyerek mellett kelljen majd.

Remélem mostmár tisztáztuk a félreértéseket...

2022. máj. 21. 13:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Írod: "minél hamarabb szeretnék vállalkozni, hogy ne család, gyerek mellet kelljen".

Szerinted egy kkv az önjáró amúgy? Vagy majd vezeti magát a cég, ameddig te otthon babázol? Vagy még a Bsc mellett kezdesz bele, nulla tudással?

Vagy rendelkezel iparági tapasztalattal. Vagy nem rendelkezel, DE akkor megfizeted azokat, akik rendelkeznek vele. És ehhez pénz kell.

Amúgy gazd.ment végeztem, nem hiába írtam ezeket a gondolatokat, amiket írtam. Pár kkv életébe is beleláttam az egyetemi éveim alatt. Mivel nappalira jártam, ezért tudtam kapcsolati tőkét is építeni. Akkor döntöttem el, hogy nem, nem fogok vállalkozni, mivel rengeteg munkával jar.

2022. máj. 21. 13:32
 9/10 anonim ***** válasza:
93%
Egy ev alatt a skilleket...! Ez nagyon rózsaszín lilaköd....
2022. máj. 21. 14:17
 10/10 anonim ***** válasza:
84%
Időhúzás, ebből a tervezésnél nem lesz több. Ha meglenne, amihez értesz, amiben vállalkozni akarsz, nem húznád más dolgokkal az időt.
2022. máj. 21. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!