Mit tudok tenni? Hogyan tovább?
Tavalyi tanévben dolgoztam és nyelvvizsgára készültem, de a nyelvvizsga nem sikerült. Előtte érttségiztem.(2020)
Jelenleg a Pécsi egyetemen vagyok tanító szakos hallgató. A súlyozott átlagom nagy eséllyel nem lesz meg(főleg gyakoati jegyünk van ebből tudok számolni és legjobb esetlben sem volt meg a 3,5)
Diákhelt vettem fel, mert nem vettek fel a koleszba és abból tartottam fent a szobát, amit bérlek.( 900 ezer forint tartozásom van)
Mivel áttenének önköltségesre nem akarok még több tartozást, így tovább akarok lépni.
Viszont közben rájöttem, hogy gyógypedagógia szakra mennék inkább.
Sopron nagyjából az egyetlen hely, ahol jó a képzés és még a kollegiumba is felvennének+ ott a párom, aki mindenben tudna segíteni.
Azt viszont nem tudom, hogy milyen lehetőségeim vannak most.
A tanév rendje szerint augusztus 23-tól lehet átjelentkezési kérelmet kérni, ez vonatkozik az őszi félévre? Tehát agusztusban kérhetem, hogy őszre már máshol tanuljak?
Ha viszont közbe áttesznek önköltségesre még Pécsen, akkor szeptemberbe mikor átmegyek Sooronba, akkor is önköltséges leszek?
Nem szeretnék még egy évet kihagyni,de ha arra kényszerülnék ( az önköltségre áttérítés miatt) akkor legalább megcsinalnám a nyelvvizsgám és vissza fizetném a hitelt.
Előre köszönök minden választ!
Igen, az őszi félévre vonatkozik.
Ha átvettek, új képzés indul és támogatottra kerülsz, de ezt közölni fogják. Azt is, hogyha nem, mert addigra viszont átsorolnak. A soproni kar melyik egyetem része, megnézném a feltételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!