Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vélemény az SZTE gyógypedagógi...

Vélemény az SZTE gyógypedagógia szakról?

Figyelt kérdés
SZTE gyógypedagógián tanulók, vagy ott végzettek véleménye érdekelne (vagy bárkié, akinek valamilyen formában volt köze a képzéshez). Általánosságban milyen a szak, mit tartotok érdemesnek tudni róla, mielőtt valaki oda megy? Mennyire nehéz? Mennyire gyakorlatorientált? Milyenek a tanárok? Mennyi vizsga/ZH/beadandó van általában? Mennyire hangsúlyos a biológia/pszichológia? Milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak? Tényleg bármire kiváncsi vagyok, amit ti, tapasztaltak érdemesnek tartotok elmondani, mert természetesen elolvastam a Felvi.hu-n a szak leírását, illetve ilyen-olyan forrásokból tájékozódtam, de azt gondolom a tapasztalati vélemény a legszámottevőbb, illetve biztos minden egyetemen kicsit más, engem kifejezetten az SZTE érdekelne. Köszönöm előre is a segítésget!:)

2022. máj. 8. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon gyakorlatorientált. Ha szorgalmas vagy, akkor a vizsgaidőszak könnyebb, mint a szorgalmi.

Kimenet nagyon sok elhelyezkedési lehetőség van, sokszor a munkavállalók keresik meg már 1-2 évvel előre a hallgatókat, mert hiány van. Az, hogy mennyit keresnek, azt inkább hagyjuk.

A csoporttársak nagy része alacsonyabb ponthatárral került be ( a tavalyi azt hiszem 300 volt), így tényleg inkább a gyakorlaton múlik, mint az elméleten.

Szerintem nem nehéz szak, én nem is akarok vele semmit kezdeni, ha végzek, de a többiek sokszor rendesen küszködnek.

A biológia/anatómia rengeteg anyagot ölel át, de könnyen át lehet ugrálni a vizsgákon.

Az országban itt a második legmagasabb szintű gyógypedes képzés (az első az Bárczi).

Már második félévben van gyakorlat, szakirányválasztás.

A logopédia alkalmassági is ekkor van. És a jelentkezők 70-80% kiesik, elég komolyan veszik.

2022. máj. 8. 12:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Írtad, hogy már második félévben van gyakorlat, azt úgy érted, hogy intézménylátogatás? Vagy konkrétan valahány órát már dolgozni kell szakterületen?

2022. máj. 8. 14:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak hospitálás, intézménylátogatás. Nem kell dolgozni.
2022. máj. 8. 20:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Szeged engem is érdekelne csak abban nem vagyok teljesen biztos, hogy értakot végeznék-e, Tanakot mindenképp szeretnék.
2022. szept. 21. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!