Mi a véleményetek az ELTE IK 2018as tantervi háláról?
Már nagyon sok 2018 előtti ilyesmi kérdést átnyálaztam az interneten, ami miatt picit elment a kedvem a szaktól.
Én szeretem a matekot, de ahogy egyesek megfogalmazták ide az sem elég, és kifogják belőlem utáltatni az egészet.
A kérdésem az lenne, hogy a 2018es tantervi háló szerint is maradt a sok matek? vagy picit visszább vettek a matekból a 2008as hálóhoz képest? Érezhetően javult a helyzet?
(programozó szeretnék lenni).
A tanárok mennyire tanítanak jól? Emiatt is elment a kedvem tőle, mert amikor ELTE tanárokat láttam előadásokat tartani akkor azzal voltam elfoglalva hogy egyáltalán megértsem az "akcentusát" meg a "beszédhibáikat", és egy tényleg nehéz tantárgyat ilyen formában még nehezebb lenne tanulni tőlük.
Még a mérnökinformatikán gondolkoztam az Óbudain vagy BME-n, csak ez meg azért nem vonz, mert kb lesz 450 felvételi pontom, akkor azt "használjam már ki", hogy az ELTE-re megyek ahova kb 420 lesz a ponthatár,nem pedig egy "alja" 360 pontos egyetemre..
Minden véleményt elfogadok és meghallgatok, még tudok változtatni a felvételi sorrendemen.
1.ELTE programtervező
2.BME mérnökinfó
3.Óbudai mérnökinfó
Még azt is szokták mondani, hogy a mérnökinfós ugyanannyira jó programozó lesz, mint a programtervezős, csak a mérnökinfós tényleg használható tudást kap a képzés mellett más dolgokról is, miközben a programtervezőnek nagy lesz az elméleti tudása, de semmire sem lesz jó, és nehezebb is.
Apropó nehezebb: a mérnökinfó 3,5éves ha jól tudom, a programtervező meg csak 3 éves, ezek szerint nem pont hogy többet kell mérnökre tanulni?
Ha nem tetszik pl a proginfó az 1.év után, akkor átmehetek mérnökinfóra folytatni az első évtől? mennyi átfedés van a kettő között?
Elnézést a sok kérdésért, de nagyon tanácstalan vagyok most így ebben az egészben, csak nem szeretnék rosszul dönteni.
De az elsődleges kérdésem az lenne, hogy javult-e a helyzet a 2018as tantervi hálóban, mint a 2008asban, amiről azt a sok negatív véleményt olvastam.
Előre is köszönöm a válaszokat
Szerintem annyira nem vészes már. Persze attól is függ, hogy melyik szakirányra mész. Ha nem tetszik a matek vagy csak nem akarsz vele foglalkozni, akkor a C szakirányt ajánlom. Nem hinném, hogy BME/Óbudai-n ennél kevesebb matek lenne, főleg úgy hogy azok mérnöki képzések.
A C szakirány tanterve:
Itt a Törzsanyagot illetve a specializáció kötelező tárgyait kell nézned.
Az előadókról és tanárokról pedig: 4 félévem alatt 1 előadóval/tanárral találkoztam akinek van akcentusa, de ő tényleg nem is magyar, cserébe nagyon laza és jófej.
Remélem segítettem!
Egy 2018-as tantervű, 4. féléves ELTE BSc hallgató
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!