Mit csináljak így?

Figyelt kérdés

Elrontottam a jelentkezést az egyetemekre. Agráros dolgokat jelöltem meg, de nem vagyok benne túlzottan biztos, hogy engem az érdekelne, mivel saját földem nincs, és mindenhol azt hallom, hogy úgy nem lehet ha nincs háttered. Agrármérnökit jeloltem, vadgazdamérnökit, vidékfejlesztésit. De nem tudom ezekre megérné e mennem. Az igazy hogy a természet, allatok, növények mindig is érdekeltek, ezert is emeltezek földrajzból. De így van értelme? Gazdasági egyetemet jelöltem még meg, de ahhoz ketlem, hogy lenne elég pontom őszintén. Na de még ottvannak a szakmák, fodrász ami érdekel, évek oda fodraszkodom, de azzal megtudnék élni? És ha esetleg szakmaraennek es nincs koli? Annyira rossz így, hogy mindentől tavol lakom, es nem is tudom egyszerűen merre mit hogy. Nem látom a jövőm. Teljesen zavaros minden. Albérletet fizetni képtelenség, naponta 180 km-eket vagy tobbet/kevesebbetutazni meg szintén. Abszolút nem tudom így mit tegyek. Félek belekezdeni az egyetembe is, mert félek ha rájövök nem nekem való akkor utanna fizethetem a költségeit még évekig. Abszolút nem tudom mit tegyek és tanácstalan vagyok. Talán nemjól választottam, es nem találom a választ mit tegyek. Nem körvonalazódik ki előttem a cél konkrétan, úgy érzem kicsúszik a kezeim közül minden. Holnap érettségi, emiatt is szetvet az ideg már. Konkrétan rendesen megfogalmazni sem tudom amit akarok.

Egyáltalán azt sem tudom, hogy ha egyetemre ha szakmara megyek hol fogok aludni. Semmit se tudok.

2022. máj. 1. 18:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ne az érettségi hetében akard megoldani az életed nagy kérdéseit! Most arra koncentrálj, hogy jól írd meg a vizsgáidat.

Utána be tudod majd lőni, hogy kb. hány pontra számíthatsz és az kb. mire lehet elég. Az, hogy saját föld hiányában nem éri meg a vadgazdamérnöki vagy a vidékfejlesztési, nettó m*rhaság, persze, ha nincs kedved hozzá, az más. Egy félévet járhatsz egyetemre visszafizetési kötelezettség nélkül (csak az államilag finanszírozott féléveid fogynak).

Másrészt lassan felnősz, a "semmit sem tudok, és nem is teszek érte semmit, hogy tudjam, csak várom, hogy csak úgy, maguktól elintéződjenek a dolgok" korszaknak vége. Te vagy a felelős a saját tetteidért és a mulasztásaidért is, jelen esetben azért, ha nem informálódsz.

De mondom, ne ezen a héten filozofálgass, ráérsz majd utána!

2022. máj. 1. 18:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazad van
2022. máj. 1. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!