Van már érettségim, emeltem is, viszont csak 278 pontot értem el, pont 1%-on, 2 ponton múlt, hogy bekerüljek. Hát, hogy őszinte legyek, elég hülyén éreztem magam napokig. Természetesen megcsinálom csak azért is, újból megyek egy tárgyból. De azért mégis egy szerencsétlenség ez a szitu, mással is volt hasonló? Mert ha 20, vagy 30 pont lett volna, de 2...
Megkérdezhetem, hogy jött ki ilyen kevés pont? Milyen eredményeid vannak?
Esküszöm nem bántás miatt kérdezem.
2022. ápr. 28. 21:40
2/15 anonim válasza:
Nem biztos hogy te vagy a "szerencsétlen"...
Milyen iskolába jártál? Esti?
Mert bizony vannak iskolák/gimik (legtöbbször az estire jellemzők) ahol nem túl színvonalas az oktatás,és csak annyit adnak hogy épp hogy meglegyen az érettségi kettes,ami viszont kevés a továbbtanuláshoz.
Milyen szakra jelentkeznél,hová?
2022. ápr. 28. 21:45
3/15 A kérdező kommentje:
Egy jobb emelt eredményről (70%), s egy rosszabb középszintből (44% történelem). Főbb tantárgyakból sose voltam jó, mindig a földrajz (ebből van emeltem), biológia, ami jobban ment, s amit szeretettel tanultam is. Most bioszra készülök.
2022. ápr. 28. 21:48
4/15 A kérdező kommentje:
Gazdasági szakra. Azonban azóta már a földrajz-biológia tanári szakon gondolkozom.
2022. ápr. 28. 21:49
5/15 anonim válasza:
Az emelten szerintem nem muszáj javítanod.
Mik kellenek a szakhoz,milyen tárgyakat számítanak be?
2022. ápr. 28. 21:50
6/15 A kérdező kommentje:
Mármint a tanárihoz, vagy a gazdasági szakhoz? Amúgy mindegyiknél beszámítható a föci emelt, biosz középpel.
2022. ápr. 28. 21:52
7/15 anonim válasza:
Akkor szerintem ha csinálsz egy 70 feletti biosz közepet vagy egy emeltet simán lesz esélyed.
úgy lenne középpel kb 330 pontod.
2022. ápr. 28. 21:53
8/15 A kérdező kommentje:
Ősszel akarok elmenni középszintre. Aztán ha az sikerülne minél jobbra, akkor az emeltet is megpróbálnám. De egy, mondjuk 75%-os középszintről el lehet érni emelt szinten mondjuk egy 60%-ot pár hónap alatt?
2022. ápr. 28. 21:57
9/15 A kérdező kommentje:
Amúgy igen, lehet jobb is, hogy így alakult, mert a közgazdász szakma nem nekem való. Nem is igazán vonzott sosem.
2022. ápr. 28. 22:00
10/15 anonim válasza:
Ez attól függ mennyire vagy felkészült.
Tanultál-e már bioszt korábban gimiben,mennyi "ragadt" meg benned . A középszintet nem annyira nehéz 75-re megcsinálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!