Az OKTV-ért milyen esetekben jár többletpont? Honnan tudom, hogy az adott szakra melyik OKTV számít többletpontnak?
Figyelt kérdés
Azzal tisztában vagyok, hogy el kell hozzá érni egy bizonyos eredményt (1-10), de azt nem értem, hogy honnan tudom, melyik szakra melyik tantárgy kell.2022. ápr. 21. 12:46
1/1 anonim válasza:
Ha a tárgyat viheted mint felvételi tárgy az adott szakra akkor az 1-10 helyezett 100 tobblet pontot kap, a 11-20 50 többlet pontot és a 21-30 helyezett 25öt. Ha nem vihető a tárgy de témába vág (pl azt hiszem muveszeti szakokon a média de ez nem biztos) ott azt hiszem az elso 10 kap 10 tobblet pontot. Összességében maximum 100 többlet pont vihető (tehat hiaba lennel ketszer is elso akkor is csak 100at vihetsz) plussz egy targybol csak egy eredmeny szamit (ha mondjuk ketszer lettel bioszbol 12. akkor is csak 50 tobblet pontod lenne nem 100), es ez nem olyan mint a nyelvvizsga (ahol ugye ha van egy c1 ed es egy emelt erettsegid ugyan abbol a nyelvbol akkor is csak az egyikert kapod meg a tobblet pontot) hanem ha van biosz emelted es biosz oktv-n 23. vagy akkor 75 (50+25) pontot kapsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!