Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hova menjek érettségi után?

Hova menjek érettségi után?

Figyelt kérdés

idén érettségizem, és nem tudom mit csináljak utána :\

... van bennem egy olyan érés, hogy nem szeretnék, nem akarok beállni a sorba, a tömegbe. szerzek egy szakmát, esetleg diplomát és annyi... nekem ez nem tetszik én ki akarok törni a tömegből... ha belegondolok ezt az egész pályaválasztást tehernek és kényszernek érzem csupán.

vannak ismerőseim akik "megszerzem az orvosi diplomát, hú ez minden vágyam " stb stb... de engem nagyon nem tud izgatni, hogy legyen akár egy diplomám van szakmám... úgy érzem ez egy tömegdolog és ha beállok a sorba akkor elsüllyedek a tömegben:S

nem tudom furcsa érzés, de egyszerűen nem tudom mi tévő legyek... én arra vágyom, hogy az emberek megismerjenek, hogy valami nagy dolgot érjek el, ne hétköznapit, hogy kitörjek a tömegből...

egy tanácstalan 18 éves fiú.

2010. szept. 15. 21:42
 1/5 A kérdező kommentje:
*érzés
2010. szept. 15. 21:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Hasonloan voltam ezzel tavaly. Nem akartam diplomat, mert nem voltam semmi irant olyan szenvedellyel hogy kepes legyek azt tanulni evekig. Csak ugy meg felesleges. Mot aupair vagyok es epp ma rugtak ki. Nem jott ossze, van ilyen. Ezt nem fogom fel kudarckent, majd lesz jobb is. Megbanni sem tudom, mert bar felvttek egyetemre, ha oda mentem volna lehet ugyanugy boldogtalan lennek. Senki se tudhatja hogyan alakulnak a dolgok, folosleges a "mi lett volna ha" kerdesn ragodni. Van ismerosom aki, 4 orat vallalt ingyen munkat, csakhogy eloben tanulhassa azt ami erdekelte. Aldozott erte, de lett eredmenye. Semmi nem hullik az ember olebe, mindenert meg kell dolgozni, vagy igy vagy ugy. Nem az egyetlen ut a diplomaszerzes meg akkor sem ha ez omlik mindenhonnan. Ne akard meg valtani a vilagot, az ugyse sikerul, de talalj ki egy celt es erd el oly modon ahogy azt TE jonak latod. Kicsit hosszu lett, remelem segitettem. 18, L
2010. szept. 15. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Rossz oldalról közelíted a dolgot.

A cél nem a diploma, hanem az, hogy azzal a tudással te mire kapsz lehetőséget. Például az osztálytársad feltehetőleg nem orvosi diplomát szeretne, hanem segíteni az embereken, meggyógyítani őket.

Az nagyon jó, hogy ki akarsz törni a tömegből. Tarts önvizsgálatot: melyik tulajdonságaid tesznek téged erre alkalmassá? Ha ez megvan, akkor találd ki, milyen módon tudod a dolgot megoldani, konkrétan (kb konkrétan) mit akarsz csinálni. Aztán pedig találd ki azt, hogy ennek a megvalósításához mit kell tenned. Lehet, hogy egyetemre kell menned, hogy kifejleszd a képességeid. Lehet, hogy külföldi tanulmányútra. Lehet, hogy elég csak belevágnod.

Igazából ezt kell most eldöntened.

2010. szept. 15. 21:51
 4/5 anonim válasza:
38%

Én öngyilkos leszek, mikor befejezem a technikusit.

Nagyon nincs miért itt maradni.

2010. szept. 15. 21:54
 5/5 anonim ***** válasza:
utazgass 1 évet, építs kapcsolatokat, és közben találd ki:)
2010. szept. 15. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!