Hova menjek érettségi után?
idén érettségizem, és nem tudom mit csináljak utána :\
... van bennem egy olyan érés, hogy nem szeretnék, nem akarok beállni a sorba, a tömegbe. szerzek egy szakmát, esetleg diplomát és annyi... nekem ez nem tetszik én ki akarok törni a tömegből... ha belegondolok ezt az egész pályaválasztást tehernek és kényszernek érzem csupán.
vannak ismerőseim akik "megszerzem az orvosi diplomát, hú ez minden vágyam " stb stb... de engem nagyon nem tud izgatni, hogy legyen akár egy diplomám van szakmám... úgy érzem ez egy tömegdolog és ha beállok a sorba akkor elsüllyedek a tömegben:S
nem tudom furcsa érzés, de egyszerűen nem tudom mi tévő legyek... én arra vágyom, hogy az emberek megismerjenek, hogy valami nagy dolgot érjek el, ne hétköznapit, hogy kitörjek a tömegből...
egy tanácstalan 18 éves fiú.
Rossz oldalról közelíted a dolgot.
A cél nem a diploma, hanem az, hogy azzal a tudással te mire kapsz lehetőséget. Például az osztálytársad feltehetőleg nem orvosi diplomát szeretne, hanem segíteni az embereken, meggyógyítani őket.
Az nagyon jó, hogy ki akarsz törni a tömegből. Tarts önvizsgálatot: melyik tulajdonságaid tesznek téged erre alkalmassá? Ha ez megvan, akkor találd ki, milyen módon tudod a dolgot megoldani, konkrétan (kb konkrétan) mit akarsz csinálni. Aztán pedig találd ki azt, hogy ennek a megvalósításához mit kell tenned. Lehet, hogy egyetemre kell menned, hogy kifejleszd a képességeid. Lehet, hogy külföldi tanulmányútra. Lehet, hogy elég csak belevágnod.
Igazából ezt kell most eldöntened.
Én öngyilkos leszek, mikor befejezem a technikusit.
Nagyon nincs miért itt maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!