A hazánkba menekült ukrán családok gyermekei hol tudják az iskolai tanulmányaikat folytatni magyar nyelv ismerete nélkül vidéken?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 15. 15:16
1/10 anonim válasza:
A Kárpátaljai magyarok beszélik a nyelvet.
2/10 A kérdező kommentje:
De jönnek nem kárpátaljaiak is.
2022. ápr. 15. 15:29
3/10 anonim válasza:
Sehol. Nincs erre se emberi erőforrás se infrastruktúra Magyarországon. Az ukránoknál szerintem a tanévet eltörlik.
4/10 anonim válasza:
Civilek próbálkoznak, online órákat tartanak, illetve van, ahol befogadtak ukrán menekült tanárokat és gyerekeket: [link]
Igazából elhatározás és szervezés kéne, hogy központilag regisztrálják a menekült tanárokat és összehozzák őket a diákokat használaton kívüli iskolai termekben vagy akár konferenciatermekben. Fontos lenne, hogy a gyerekek életében megmaradjon az az ismerős napi gyakorlat, hogy iskolába járnak, ennyivel is könnyebb legyen nekik az egyébként nagyon nehezen feldolgozható élmény. De úgy tűnik, erre nincs igazán szándék.
5/10 anonim válasza:
Szerintem vannak erre kijelölt iskolák, menekült ukrán pedagógusokkal.
6/10 A kérdező kommentje:
5# te hallottál valaha is ilyen iskolákról?
Én el sem tudom képzelni mi lesz a szegény kis gyerekekkel.
2022. ápr. 15. 20:29
7/10 anonim válasza:
Kedves kérdező, én nem hallottam erről, de tutira így csinálnám.
8/10 anonim válasza:
Budapesten van iskola (wmn.hu-n olvastam róla), ahol magyarra tanítják őket, plusz részt vehetnek a készségtárgyakon. Ha maradnának az országban hosszabb időre, akkor jól fog jönni a nyelvtudás.
9/10 A kérdező kommentje:
8#Budapest oké de én direkt vidéket kérdeztem.
Van olyan állami szervezet ami foglalkozik a problémával?
2022. ápr. 16. 19:36
10/10 anonim válasza:
Debrecenben tudok olyan nyelviskoláról, amelyik ingyenes magyar nyelvtanfolyamot ajánlott fel ukránoknak (felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt). Egyébként a gyerekek minél kisebbek, annál könnyebben ragad rájuk a nyelv, ha magyar gyerekek között vannak. Ismerek pl egy amerikai családot, akik két gyerekkel jöttek Magyarországra, és magyar iskolába járatták a gyerekeket. A kisebbik seperc alatt megtanult magyarul, a nagyobbiknak kicsit több idő kellett, de aztán ő is megtanult rendesen, folyékonyan magyarul (a szülőknek ez sokkal nehezebben ment).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!