Felnőtten emelt biológiára és emelt kémiára milyen forrásokból lehet otthon?
Sziasztok, 30 évesen úgy döntöttem szeretnék elmenni egyetemre. Viszont emelt szinten kérnek biológiát és kémiát.
Melyek azok a források, amelyek teljesen lefedik a tananyagot és itthonról tanulhatom? Egyelőre elkezdtem biológiai könyveket olvasni, de munkafüzetet nem találtam a kilencedik és tizedik osztályos verzióhoz.
Bármi jó tanácsot elfogadok a forrásokról :)
Még valami: a Khan Academy anyagai mennyire megfelelőek arra, hogy felkészítsen? (Ezek angolul vannak)
Javaslom a Pedagógia Könyvtárat www.opkm.hu/, vagy még inkább a megcélzott szak egyetemi, vagy kari könyvtárát megkeresni, hogy ők mit javasolnak. Szerintem érdemes lenne magántanárt fogadnod a témában, akár ott tanulóktól?
Valszeg lesz jobb válasz ennél!
Szia,
köszi a választ nem ismertem az oldalt, van pár jó forrás, bár kicsit válogatni kell :)
Videóforrásokat sem találtam sajnos sehol (a Khan Academyn kívül), ha valaki tud ilyet szívesen megnézném, ugyanis én így tanulok a legkönnyebben.
Szia!
Én is hasonló cipőben járok(30 elmúltam,és gyógyszerészetire szeretnék menni).
Sokat nézelődtem a neten,úgyhogy szerintem tapasztaltnak vagyok mondható az ilyesfajta kutatásban :D
Leírom,hogy én mi mellett tettem le a voksom:
BIOLÓGIA
Bioszfera.com
Teljesen ingyenesen letölthető jegyzet,igen részletes,és van összefoglaló minden fejezethez,ill.témába vágó régi érettségi példák.
Eliterettsegi.hu
Ez egy fizetős kurzus,nagyon jól összefoglalja az anyagot,e-learninges és élő(videós)órák,tehát lehet kérdezni.Ha szükséged van tanári segítségre,szerintem ez a legjobb (fizetős)kurzus.
Nagy Etele
Az érettségi követelmények alapján megy végig a tananyagon,ismétlésnek,rendszerezésnek nagyon jó.
Mozaikos könyvek(10,11,12,ill.összefoglaló két kötetes Érettségizőknek)
Szerintem hasznosak ezeket is olvasni,tanulni,sőt,talán ezzel kezdeni az egészet,hiszen aránylag könnyű nyelvezetű,és nem a legbonyolultabb biokémiával,meg megfoghatatlan rendszertannal és fizikai-kémiai alapismeretekkel kezd,mint az összefoglaló könyvek,kurzusok.
KÉMIA
Lvlmeup.hu
Sajnos a kémia(szerintem)nem az a tárgy,amit tanári magyarázatok nélkül meg lehetne csinálni,főleg a számolós részét,ehhez ilyen online előfizetős kurzust mindenképp javaslok.
Ez a lvlmeup.hu nagyon jó,ismerek még egy párat,de nekem ez tetszett a legjobban,talán ez a legkomplexebb.
(A másik kettőt,amire én befizettem,de nem volt az igazi,hitelrontás miatt inkább nem említem,pláne mert azokkal sem volt nagy bajom,csak ez a lvlmeup szerintem a legeslegjobb).
Mozaikos könyvek(9,10,ill.11-12 érettségire felkészítő könyvek)
Ez is aránylag könnyen emészthető,legegyszerűbb,de talán legnagyszerűbb megoldás
Lénárt Gergely
Neki a számolási példatára az,ami igazán nagy segítség,bár az elméletet is könnyed stílusban,érthetően magyarázza.
Az elméleti anyag szerintem nem hozzáférhető,csak a magántanítványainak,de nekem megvan,úgy emlékszem egy középsulis előkészítőn kaptuk meg,ami szintén fizetős volt.Van honlapja,tudsz neki írni is,ha érdekel.
Ez is fizetős,de a számolási példatár nem nagy összeg.
Varga Szabolcs
Neki is van egy érettségi összefoglaló műve,ami a követelményrendszer szerint megy végig,szerintem nagyon jó az utolsó hajrában.
Aztán vannak még egyéb könyvek,Villányi Attila könyvei,pl Ötösöm lesz kémiából,stb,Panemsulis biológia összefoglaló,de amiket fentebb felsoroltam,az én véleményem szerint a legeslegjobbak.
Ha van még kérdésed,szívesen segítek,ha tudok :)
Hát nagyon szépen köszönöm a válaszokat, azt hiszem ezek már bőven le tudják fedni a teljes projectet :)
A lvlmeuppot en is megtaláltam és bioszra be is fizettem, valószínűleg kémiára is be fogok.
5.: Az Eliterettsegi.hu nem működik, esetleg nem erre gondoltál: erettsegifelkeszito.hu? Ő nekik van ez kiírva a logójukba
Nem kell ennyire túlstresszelni.
Emelt kémiára bőven elég a Mozaik 11/12-es kötet. Minden infót tartalmaz, ami az emelt érettségihez kell.
Bioszta pedig az ingyenesen letölthető Bioszféra jegyzetek tökéletesek.
Egyedül a számolásokhoz érdemes valamilyen előkészítőre jelentkezni (a Magister nagyon jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!