Hülyeség lenne spanyolt tanulni ha úgy nem tervezek kimenni csak szeretném mint hobbi és érdekel maga a nyelv?
Persze hogy a nyelvtanulás egy hobbi lehet, én pont ezért tanultam magyarul :)
Azt ajánlom, hogy tankönyvekkel vagy alkálmazásokkal is kezdj (a Drops pl. ezért is nagyon jó, a Wikipédián meg meglepően jól írt cikkek vannak - hát legalább franciául), és hogy utána levelezőtársokkal próbálkozz beszélgetni, ez nekem nagyon segített gyakorolni!
Ha bármely kérdésed van még, tedd hát fel :)
Nyelvet tanulni sosem hülyeség vagy kidobott idő, főleg, hogy nem tudni mit tartogat a jövő, és lehet, hogy egy nap pont egy adott nyelv fog téged előrébb vinni.
Nekem is a hobbijaim közt van a nyelvtanulás és élvezem, sok sikerélményem van vele, szóval már ezek miatt is megéri. Az viszont mindenképp fontos, hogy a szintednek megfelelő forrásokkal dolgozz, és ne csüggedj el, ha valami nem sikerül elsőre teljesen úgy, ahogy eltervezted.
A Drops-ot én is nyugodt szívvel ajánlom ( vannak amúgy magyarok a fejlesztői, alapítói tagok közt :) ) szótanuláshoz, és néha kisebb mondatokhoz is. A vizuálisoknak külön könnyű vele tanulni, a szavakhoz társított képek miatt.
Nem hülyeség, nyugodtan vágj bele! Én is nagyon szeretem a nyelveket.
Nekem a spanyol volt az első az angol meg a német után, amit teljes mértékben saját érdeklődés miatt kezdtem tanulni, gondoltam arra, hogy jó lenne belőle érettségit vagy nyelvvizsgát tenni, de még ez sem volt egy komoly elhatározás, csak egy ötlet. Most már 3 éve tanulom, megvan egy középfokú nyelvvizsga, emelt érettségizni fogok belőle, jövőre tervben van egy felsőfokú (DELE, az már komolyabb szint), és egyszer majd szeretnék kimenni Spanyolországba legalább egy kis időre, 1-2 évre.
A nyelvtanulás sosem rossz ötlet. Ha nincs közvetlen haszna, akkor is értéket ad, csak nem feltétlen oénzben kifejezhetőt.
Imádom a nyelveket, úgy szedtem fel őket, hogy mindig amelyik országban dolgoztam, annak a nyelvét elkezdtem tanulni. Végül így több nyelvet is beszélek, ami a munkámban is segít, amikor külföldi kollégáinkkal tartjuk a kapcsolatot. A Netflix filmjeit,a Youtube-ot is eredeti nyelven tudom élvezni.
Van egy pár ember a gyk-n, akiknek mintha hobbija lenne a spanyolul tanulókat eltántorítani. Amint támogató hozzászólást látnak, azonnal le is pontoznak (mint a 73%-os, aki lehet a sértődött első hozzászóló). Ne foglalkozz velük, csak a szívedre hallgass.
„Van egy pár ember a gyk-n, akiknek mintha hobbija lenne a spanyolul tanulókat eltántorítani. Amint támogató hozzászólást látnak, azonnal le is pontoznak (mint a 73%-os, aki lehet a sértődött első hozzászóló). Ne foglalkozz velük, csak a szívedre hallgass.”
Elmondtam a véleményem, ti pedig a torkomnak ugrotok. Még csak azt sem mondtam, hogy neki se álljon nyelvet tanulni, de rögtön megy a 0-ra lepontozás...
Mégis mi olyan van a válaszomban, amivel nem lehet egyet érteni? Ennyi erővel azt is kérdezhette volna a kérdező, hogy érdemes-e hobbiból a szemét tűvel piszkálnia, mert neki ahhoz van kedve. Akkor is jönne a „ja, ha ahhoz van kedved, akkor csináld”-mentalitás, és lepontoznátok azokat, akik azt mondják, hogy ez hülyeség? ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!