Mi a véleményetek, tapasztalatotok az SZTE Mérnöki Karról?
Műszaki irányban tanulok tovább valószínűleg, de még bizonytalan vagyok, hogy pontosan hová menjek, milyen szakra, gondolkodom SZTE-MK-ban is. Elsősorban olyanoknak lennék kíváncsi a véleményére, aki ide jár/járt, vagy van ilyen ismerőse.
Ami érdekelne többek között:
-Egy-egy szak mennyire nyújt átfogó ismereteket a szakmához? Szűkebb területen elmélyed, vagy inkább mindenből egy kicsit ad?
-Mennyire hajtja szét magát az ember, ha komolyan veszi, marad-e idő/energia egyéb tevékenységekre (hobbi, stb.)?
-Mennyire elméleti/gyakorlati jellegű egy adott szak?
-Milyenek az oktatók, milyen a diákközösség, milyen a mentalitás általánosságban?
-Milyen a kollégium?
-Bármi egyéb, amit szívesen megosztanátok.
Köszi a válaszokat előre is!
SZTE-s vagyok, de nem mérnökin, a bátyám viszont igen. A mérnökiseknek eléggé szét vannak szórva az órái a városban, rohangászni kell. Van egy fő épületük, de ettől függetlenül nem sok óra van ott. Fizika tudtommal nem vészes, a matek sem annyira. Kollégium mind rendben van a Károlyin kívül, az egy vicc kolesz (pl hozzáérsz az ajtóhoz és kiesik ajtófélfástól) és csak buliznak ott.
Az hogy mennyire elméleti vagy gyakorlati ez szak függő és mivel szakot nem írtál így nehéz erre válaszolni.
Van pár mérnöki dögunalmas tárgy, de letehető.
Építőipar mérnök, volt hogy heti 60 órákat toltam, havi 3 szombat átlagosan.
A nagy hazai iparágakban a leggányabb a környezet és még kevésbé fizet is.
Gép gyártó multiknál és IT vonalon van normalis bér emberi munkaidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!