Megéri bőrgyógyásznak lenni? Nehéz bekerülni?
érettségi: 2 emelt biológiából és kémiából vagy fizikából
6 év orvos képzés egyetemen utána
6 év szakosodás
Azertcazt gondolom sejted, h orvosi egyetem az első lépcső...
Kicsit fura a tanfolyamok kategória... 😂😂
Én elsőéves bőrgyógyász rezidens vagyok.
Az első lépés mindenképpen az orvosi, ami 6 év, ott egy általános orvosi diplomát kapsz. Utána jön a szakosodás, a rezidensképzésbe való jelentkezés, bőrgyógyászatnál 5 év, amíg szakorvos leszel, a képzésed nagy részét fekvőbeteg osztályon kell tölteni. Elég nehéz a rezidensképzésbe való bekerülés, nagyon kevés helyet hirdetnek általában, növelheted az esélyeidet, ha a bőrgyógyászati klinikán írod a szakdogádat, aktívkodsz valamit.
Az orvosit elvégezni nem kis feladat, rengeteg lemondással jár, de ha van hozzá kitartásod meg szorgalmad, akkor nem lesz gond. Utána pedig szerintem a bőrgyógyászat az egyik legjobb szakma, amit választhatsz (én legalábbis így gondolom), bár rezidensként sehol nem könnyű az élet, itt is van ügyelet, munka mellett tanulnod is kell, hogy fejleszd magad, a klinikákon elég erősen működik a hierarchia. Viszont szakorvosként úgy gondolom, egy sokkal élhetőbb szakmát biztosít, van idő a magánéletre is, nyugalmasabb, nem kell napi szinten élet-halálról dönteni, de mégis rengeteget tudsz segíteni az embereknek, amiért ők is nagyon hálásak, hiszen ők is látják a változást, ahogy javul a bőrük állapota, így a közérzetük, önbizalmuk is.
Szerintem baromi sokszínű szakterület, felnőtteket, gyerekeket is kezelsz, van manuális, sebészi része is a munkának, és rengeteg belgyógyászati betegség megjelenik a bőrön, így a bőrgyógyásznak szerintem nagyon fontos szerepe van a korai diagnózisban. Szakorvosként dolgozhatsz magánpraxisban is, ami úgy gondolom, egy elég stabil fizetést, megélhetést biztosít.
Szóval ha orvos szeretnél lenni, szerintem a bőrgyógyászat egy nagyon jó választás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!