Amit egyszer már megtanultam a tanévben, ismétléssel mennyi idő újból megtanulni?
Azt vettem észre, hogy amit az ősszel és a tél elején tanultunk, már kevésbé emlékszek rá, év végén meg 3 jegyes dolgozatot fogunk írni az egész tanéves tételekből. Még messze vannak ezek a dolgozatok, viszont rengeteg tételt vettünk ebben az évben, minden tantárgyból 10-10 van előjegyezve, matek nincs beleértve. Ez most 40 tételnek/témakörnek felel meg. Próbálok ismételni, de közben fókuszálnom kell az új tételekre is.
Már kezdem összeállítani a tételeket. Több, mint a fele meg van (kb. 22).
Lehet, hogy magolok, az a baj, hogy közben nyelvvizsgára és jogsira is készülök. Valószínű, túlvállaltam magam. Jövőre tervben van az egyetem, szükségem van év végére a jó jegyekre, nyelvvizsgára stb.
Sajnos nem vagyok egy gyors biflázó, könnyen felejtek.
Magolsz, ha elfelejted azokat, amiket megtanultál. Én is így jártam.
Magolok, nem tudok úgy tanulni, mint a többiek.
Én az érettségi előtt állok. Szeptember óta vettük a tételeket, leíratta a tanár a tartalmakat, stb. és kért számon belőle dolgozatokat. Most, hogy a végére eljutottunk, újra kezdi az egészet. És ahogy elővettem az első tételt, hát semmire nem emlékeztem, de könnyebb azért megtanulni azt, amit már 2x megtanultam, mint egy vadi új anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!