Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt érettségi vizsga ingyene...

Emelt érettségi vizsga ingyenes, ha már van érettségim az adott tárgyból?

Figyelt kérdés
Emelt érettségit szeretnék jövőre tenni ekkor felnőttképzésen leszek,addigra meglesz a középszintű érettségim az adott tárgyból. Kell fizetnem?

2022. márc. 24. 18:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen kell.

A minimálbér 25%-át.

Ami idén 50.000 Ft.

2022. márc. 24. 18:32
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
NEM kell, mert lesz jogviszonyod.
2022. márc. 24. 18:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok

Az érettségi vizsga - az intézmény fenntartójától függetlenül - térítésmentes a tanulói jogviszony (szakképzésben tanulói és felnőttképzési jogviszony) ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig. Térítésmentes továbbá az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban (szakképzésben tanulói és felnőttképzési jogviszonyban) tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és a pótló vizsgája. Térítésmentes továbbá az érettségi végzettséggel rendelkező, a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény szerinti szakgimnáziumi oktatásban megkezdett tanulói jogviszonnyal rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.

2022. márc. 24. 18:34
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kettes remek vagy! Ezt kifelejtettem a kérdésemből, de technikusi képzésen vagyok ez befolyásolhatja a dolgokat?
2022. márc. 24. 18:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2022. márc. 24. 18:49
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha valaki hasonló helyzetben lenne, mostmár okosabb vagyok és a válasz az, hogy KELL. Ebben az évben változtatta meg hőn szeretett kormányunk ezt a törvényt. Éljen soká' urunk, és parancsolónk!
2022. márc. 28. 16:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha van érettségi bizonyítványod, minden további érettségi mindig is fizetős volt 2005 óta, ebben nincs semmi változás idén.
2022. márc. 29. 08:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen, ez így volt, ha nem volt tanulói jogviszonya valakinek.Ha volt jogviszonya a szintemelő vizsga egy árva forintba se került. Eddig...
2022. márc. 29. 12:50
 9/13 anonim ***** válasza:
Kérdező! MIkor változott a jogszabály és belinkelnéd?
2022. márc. 29. 13:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Nekem az összes tanárom azt mondta hogy az iskolából többen is megszerezték a középszintű érettségit, majd felnőttoktatásban maradtak, és a szintemelőért most fizetniük kellett a jelentkezéskor. A jogszabályban én is úgy látom, hogy nem kell, de úgylátszik mégis. Esetleg az lehetséges, hogy nem minden felnőttoktatás ad tanulói jogviszonyt és ezért kellett fizetniük?
2022. márc. 29. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!