Ki az, aki már most tiszta ideg az érettségi miatt? (érettségizőkhöz szól a kérdés nyilván)
Alapból sajnos egy stresszes típus vagyok, szorongással küzdök (pszichológushoz járok), alapból minden bajom van és akkor még ez is. Most megint egy rosszabb periódusom van, szerintem közrejátszik ebben az, hogy közeleg az érettségi.
Hiába gondolok bele, hogy semmi értelme idegeskednem emiatt, hiszen jó tanuló voltam, odafigyeltem, nálam sokkal rosszabb tanulóknak is sikerült, nem az egész életem határozza meg, illetve nem is nagyon számít az én esetemben, de mégsem tudok lenyugodni. Idegesít, stresszel annak a tudata is, hogy az első héten rögtön egymás után 4 nap kell mennem, ráadásul a magyarral kezdünk, ami a leghosszabb és amivel kapcsolatban a legkevésbé vagyok magabiztos, amitől a legjobban tartok. Utána 2 hét múlva mehetek az 5.tárgyra, de még itt sincs vége, mert jönnek a szóbelik, először az emelt, aztán majd a közép. Kb június közepéig nem lesz nyugtom. Ja és nekünk most április elején lesznek kisebb vizsgák a suliban, szóbelik, ezek miatt is stresszelek, de ha azon túl vagyok, nem dőlhetek hátra, mert jön az érettségi. Tanulgatok, de kicsit el vagyok maradva a dolgokkal. Gyakorlófeladatokat már csináltam meg mindenből, egyszer tök jól sikerül, máskor pocsékul.
Kivagyok már, ma este sem tudtam aludni, hányingerem volt, azt hittem már hányni fogok reggel, alig eszem valamit egész nap, tegnap is többször elsírtam magam délután…
#2, persze, majd el is hisszük, hogy apád egy rakat pénzről lemond a hülyegyereke miatt...
Kérdező; szedj nyugtatót más opció nem nagyon van. De az nem normális, hogy ennyire kiakaszt az érettségi.
Igen tudom hogy kicsit már nem normális az, amit én csinálok, ezért is fordultam pszichológushoz. Egyébként az a fura, hogy egyszer, amikor belegondolok, nem tűnik vészesnek, máskor meg nagyon félek tőle.
Ja és pont ez az, hogy nem igazán számítanak az én esetemben az eredmények. Mármint van egy célom, de ha nem úgy sikerülnének, az sem baj.
Figyelj, hozzám már január óta nem lehet szólni. Eleinte azt hittem, hogy a környezetem idegesítő, de valójában én vagy minden miatt ideges és ingerült.
Ma egész nap tanulnom kellett volna, helyette sírtam. A bűntudatérzésről meg ne is beszéljünk.
Tudom mindenki ezt mondja, es en is utaltam hallgatni, de mint aki mar leerettsegizett. Nagyon konnyu volt igazabol. Sokat tanultam ra, majdnem tul sokat is. Nekunk a felugyelo tanaraink nagyon kedvesek es segitokeszek voltak, magyon kellemesen ereztem magam (mar amennyire lehetett😂) erettsegi kozben. Ha rendesen tanulsz, meg lesz az eredmenye. Magyarra nem lehet nagyon keszulni, en nem keszultem ra nagyon max atnezegettem a novella elemzesi szempontokat. Torinel ugyan ez, ott is csak esszere nezegettem tippeket. Matekbol csomo regi erettsegit oldottam, egy ido utan rajossz az osszes kb ugyan az, szoval az sima. Emelt kemiara izzadtam sokat, az nehez is volt, lehetett volna jobb is.
Fel a fejjel, legyen elotted az alom egyetem. Mindenki atment eleteben ezen a szakaszon, nincs min izgulni :D sok sikert es kitartast. Ha barmi tippre lenne szukseged, irjal privatban is akar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!