Megéri Pestre menni középiskolába?
A kollégiumban sokkal rosszabb helyed lenne, mint otthon. Másrészt hazulról indulva a napi 4 óra utazás rengeteg, elmegy vele az időd, erőd.
A legjobb választás, ha maradsz a közeli és jó iskolánál, aztán keményen tanulsz, a téged érdeklő tárgyakról plusz anyagokat is olvasva.
Én mennék. Szerintem ha ez az álmod, akkor később talán emiatt fogsz bánkódni. Utánanéztem a sulinak, jónak tűnik, a kéttannyelvűben pedig 100%, hogy megtanulja az ember a célnyelvet. Én is kéttanos voltam anno.
Imádtam is a választott sulim, jó volt az 5 év, de eredetileg én is Bp-re szerettem volna járni, volt nekem is egy álomsulim, csak a szüleim nem engedhették meg maguknak, hogy Budapesten tanuljak. Picit néha ma is bánkódom miatta, nagyon tetszett az épület is, és anno sokat olvastam a suli honlapján a fórumot és nagyon összetartó csapatnak tűnt az ottani diákság. Mint mondtam, szerettem a sulim, ahol tanultam, de pl. biosz-kémia-fizika terén elég gyenge volt, és néha jól jött volna az a plusz, amit a másik helytől kaphattam volna.. és a hangulata is nagyon megfogott. Most már Bp-n lakom, és néha elmegyek a suli mellett, és mindig kicsit szomorkodom, pedig már lassan diplomázom. :D
Egyébként én is kollégista voltam, szerintem nagyon jó, önállóságra nevel, kicsit elszakad az ember a szüleitől. Hétvégén nekünk haza kellett járnunk, de úgy tudom, bp-i középsulis kolikból nem kötelező (de nem is tilos). 5 nap pedig marha gyorsan eltelik igazából, aztán megint lehet a családdal lenni hétvégén, hét közben pedig jó szoros barátságokat lehet ápolgatni. Nekem azóta is megvannak az ottani barátaim, sőt az egyetemet is kollégiumban kezdtem el és csak azért nem lakom már ott, mert van barátom és összeköltöztünk. De ott a legjobb a közösség az egész egyetemen, és gimiben is a kolisok tartottak össze leginkább. Ja, és tanulásban is kiválóan lehet egymást segíteni, ha pedig túl sok a stressz, együtt sokkal könnyebb megoldani. Szóval én azt mondom, hogy menj, ha teheted! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!