A távoktatás és a levelező is ad diplomát?
hát elméletben ugyan olyan végzettséget ad.
gyakorlatban lehetséges, hogy a munkaadó előnyben részesíti a nappalisokat.
A távoktatási és levelező tagozatnak az a lényege, hogy a hallgató dolgozik a tanulmányai mellett...
Sokan másoddiplomásként vállalják be ezt a képzési formát, de akad akit a munkahelye kötelez a diplomára...
Olyat is hallottam már, hogy pont a szorgalom, kitartás és tanulni akarás miatt kapta valaki meg a munkát távoktatásos diplomával. Ugyanaz a követelmény, ugyanúgy kell vizsgázni és azokra készülni, fizetős is, de magad osztod be az idődet.
nagyon sok tanártól hallom, hogy mennyire elnézőbbek a levelezősökkel. (nálunk kb 3-4 tanár van bent zh-n vagy vizsgán, levelezőn 1, az is engedi őket puskázni, vagy segít) szóval nem ugyan azok a követelmények. az anyag sem ugyan az. ezért nem igazán engedik, hogy a nappalis valamilyen tárgyat levelezősökkel hallgasson, idézem egy tanártól: "ott nem tanulnál annyit".
szóval ez hülyeség, hogy esetleg előnye van a levelezősnek az álláskeresésénél. a legtöbb munkaadó tudja hogy működnek az egyetemen a dolgok.
de nem minden levelező szak fizetős
én láttam államit is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!