Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most, hogy megszűnt az OKJ,...

Most, hogy megszűnt az OKJ, hogyan lehet műkörmösnek tanulni?

Figyelt kérdés

Már futó OKJ képzésbe sajnos már nem tudok becsatlakozni, erről sajnos lekéstem. Helyette hivatalosan most már iskolarendszerben kellene ugye bármilyen alapszakmát tanulni (ez a kéz és lábápoló technikus), de az itt, ahol élek, az egész megyében nincs sehol, és őszintén szólva nem is életszerű, hogy 2 évre beüljek egy iskolába, miközben teljes állásban dolgozom.

Vannak még ezek az ITEC képzések, de több helyről (korábbi képzőhelyekről) azt az infót kaptam, hogy lutri ezeknek a honosítás, egyáltalán nem biztos, hogy lesz belőle a végére Magyarországon elfogadott bizonyítvány, és akkor buktam a ráfordított időt, és nem kevés pénzt.

Azt viszont nem akarom elhinni, hogy ezentúl felnőttként szakmát váltani tulajdonképpen lehetetlen lesz.

2022. márc. 17. 06:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Lehet oktatási cégeknél tanfolyamot végezni, majd a tanúsítvánnyal akkreditált vizsgaközpontban vizsgát tenni.
2022. márc. 17. 09:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt a lehetőséget eddig nem ismertem, utána fogok nézni. Nagyon sokat segítettél :)
2022. márc. 17. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!