Biomérnöki Bsc után milyen Msc-t érdemes választani?
Szívem szerint molekuláris biológiát tanulnék, és nem maradnék biomérnökin. Szerintem jobban kiegészítené a mostani tudásomat. Egyetem után a laboros, esetleg biotechnológiás (nem az ipari) munkakörök érdekelnének.
Szerintetek jó ötlet biológiára menni? Ha már van egy mérnöki alapdiplomám számít hogy az Msc-t hol végzem, lehet később hátrányom belőle?
(mindezt annak fényében kérdezem, hogy a laboros munka érdekel és a minőségirányítás és egyéb munkák nem nagyon)
köszönöm az eddigi válaszokat :)
ti is hasonló területen dolgoztok/tanultok?
Köszönöm a válaszokat :)
5-ös, igen én is ezt olvastam, de örülök hogy nem így van.
6-os, ezeken én is gondolkodtam, de végül nem jelöltem meg (a bionikát kicsit már bánom). Egyébként nem csak ennek a területnek van jövője ami a biológiához kapcsolódik, pl ott a biotechnológia összes területe
#6-os válaszolót annyival egészíteném ki, hogy biomérnök alapról eü.mérnök mesterre (legalább is a BME-re) csak óvatosan... Ha végül oda adod be, azt javaslom mindenképpen tájékozódj a szakról lehetőleg minél több embertől aki kapcsolatban van vele, mert árnyaltabb a kép mint aminek látszik :)
Kevés szakot ismerek aminél ennyire számít, hogy az alapképzésed határozza meg azt, hogy milyen munkakörben fogsz dolgozni a végén. Azt azonban semmiképp se várd, hogy majd valami hardcore villamos-gépész-mérnökinfós vonalon fogsz dolgozni. Amiket a hozzászóló példának említ (MR-gép, művégtag, stb...), azoknak zömmel valami intediszciplinális határterületén leszel majd, a biomérnökös alapodhoz nyilván közelebb. (Kb. úgy mint nálunk a cégnél egy mecha mérnök, aki robotokat programoz, időnként cad-azik ugyan, amit tökre élvez és baromi ügyes benne, viszont ha nagyon mást várt volna a képzésétől akkor csalódott lenne az biztos.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!