Van amelyik egyetemre felvennének ilyen érettségivel?
Magyar: 4
Töri: 3
Angol: 2
Matek: 2
Középszintű mind? Emelt szintű érettségi nélkül nem fognak sehova sem felvenni.
Ez a felvin van:
Tényleg emelt szintű érettségi kell ahhoz, hogy felvegyenek?
2021.09.29
Röviden a válasz: igen. Alapképzésre és osztatlan képzésre történő jelentkezés esetén alapvető és általános felvételi követelmény, hogy a jelentkező rendelkezzen
legalább egy tárgyból emelt szintű érettségi eredménnyel, vagy
egy (legalább alapképzésben vagy régi rendszer szerinti főiskolai képzésben szerzett) felsőfokú oklevéllel, vagy
felsőoktatási szakképzés elvégzését igazoló oklevéllel (amennyiben a felsőoktatási intézmény számol abból pontot).
Ez alól kivételek a felsőoktatási szakképzések (az F jelzésű 4 féléves képzések a meghirdetésekben), továbbá azok az alapképzések, osztatlan képzések, ahol a felvételi összpontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga eredményéből számítják.
Sajnos egy emelt szintű érettségi már mindenhova kell.
Én most fogok szeptembertől egyetemre járni (ha minden igaz). Érettségit 2015-ben tettem, egyedül a magyar lett 80% alatti (tehát az 4-es), a többi mind jobb, és még sem mehetek így egyetemre. Egy vicc az egész. Így kénytelen leszek megcsinálni újra egyet, emeltszintűre.
Kell egy emelt szintű, ahogy mondják, akkor meglehet , hogy igen.
Felvi pontszámító kalkulátorával meg kell nézni, hogy mennyi lenne a pontod a kinézett szak(ok)ra és mennyi szokott lenni ott a ponthatár.
Vidéki egyetemeket nézz, ahol alacsonyabb a ponthatár, azok a természettudományos szakok meg néhány bölcsész.
Hát érettségi óta végeztem eü. sulit, szóval gondolom biológia lenne célszerű.
(23 vagyok, azért ne nézzetek túl öregnek)
Alapvetően pszichológiára mennék, csak hát gondolom oda sok pont kéne..
Igen, pszichora sok pont kell. Oda nem lenne elég egy emelt, vagy 2 vagy pedig egy és mellé egy C1es nyelvvizsga.
Én földrajzból készültem fel egyedül emeltre, 5ös lett, szóval meg lehet oldani. Oktatási hivatal oldalán fent vannak az előző éves érettségi feladatok, azokat érdemes átnézni. A középiskolás könyvekből tanuld végig az anyagokat.
Sok felkészítő is van, nekem még mindig dobálgatja fel a facebook, úgyhogy keres rá biztos mindenüt egy csomót találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!