Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magántanulás? (többi lent)

Magántanulás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Magántanuló szeretnék lenni magyar középiskolában, de Romániában élek. Elég kevés információt kaptam az interneten, ezért írom ki a kérdést, hátha valaki tudna segíteni. Kérlek, ha valaki jártas ebben, ugyanilyen helyzetben van vagy csak egyszerűen ismeri, hogy hogyan működik a magántanulás (és magántanulóvá "válás" folyamata) akkor meséljen kicsit.

Minden iskolában lehetséges ez vagy vannak erre külön kinevezettek? Tudnátok mondani egy párat, mert sehol nem kaptam róla semmit és nem ismerek egy iskolát se.

Annyit még tudni kell, hogy:

-rendes körülmények között lovagolok, hetente 2szer, viszont versenyszinten szeretném csinálni a jövőben, így az edzések száma nőni fog

-jelenleg 1 hónapja kórházban vagyok, jövő hét végén engednek ki, viszont iskolába még egy jó ideig nem lesz lehetőségem menni, csak otthonról pótolni. Valószínűleg el tudjuk intézni, hogy ne kelljen évet ismételjek, és akkor magántanuló ősztől lennék, viszont ha nem, akkor az is lehetséges, hogy már most, ebben a félévben áttérnék.

Ha esetleg úgy van, privátban is írhattok.

Köszi szépen :3

2022. márc. 12. 06:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs magántanuló státusz Mo-n. Indokolt esetben egyéni tanrendet engedélyezhetnek kérelem alapján. De úgy, hogy Romániából kérelmezik,azt biztos, hogy nem lehet elintézni.
2022. márc. 12. 08:54
 2/4 A kérdező kommentje:
De igen, lehetséges. Hallottam több esetről is, ahol Magyarországi tanterv szerint tanult valaki, vagyis magántanuló volt Romániában, magyar iskolában, majd később magyar érettségit tett, most pedig Romániában jár egyetemre.
2022. márc. 12. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:
57%

Mo-ról volt szó a válaszomban és nem romániai magyar iskoláról!

Ha pedig tudod,hogy van ott, minek kérdezed!

2022. márc. 12. 11:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Akkor bocsi, valamit félre értettem. Nem tudom, mi az a Mo.

Az előző válaszban csak egy példát írtam le, mert tudom hogy neki sikerült. Ezért "indultam" el én is ezen az úton, most pedig szeretnék utána járni és minél többet megtudni erről.

2022. márc. 12. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!