15 éves koromban ott hagytam a közép iskolát most vagyok 21 éves az volna a kérdés hogy most még el lehet e menni közép suliba pénzes vagy akár milyen formában?
már rengeteg ilyen kérdést tettek fel a napokban.
én is estin végeztem. akkor a válaszok:
- 18 éves kortól lehet beiratkozni.
- családi pótlék 23 éves korig jár (ha nincs munkád)
- nekünk 4 éves volt
- fizetni csak az érettségiért kellet 6ezer/tantárgy
- minden tantárgy volt, még filozófia, társadalomismeret, rajz is.
- régi eredményeket beszámítják, de csak ha 5 évnél nem régebbi a bizonyítvány (én is 10.-be kezdhettem)
- hetente 2szer volt tanítás fél 3tól 8ig.
- ugyanúgy dolgozatok voltak, mint nappalin és azok alapján kaptad a jegyet, nem volt vizsga.
- az érettségi is ugyanúgy, ugyanaz mint a nappalisoknak. sőt én kémián konkrétan együtt is írtam velük.
- diákigazolványt ugyanúgy kapsz, és pontosan ugyanannyit ér, mint a nappalisoké. rá sincs írva, hogy esti tagozat.
- az oktatás színvonala az erősen elmarad a nappalis gimikétől, de én mégis bejutottam egyetemre vegyészmérnökként
nálunk (szombathelyen) legalábbis így voltak a dolgok. remélem válaszoltam minden kérdésedre. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!