Mit kell tennem, hogy színésznő legyek?
Figyelj! Azért ez nem olyan egyszerű, hogy utánzok társaságban és akkor jó színésznő leszek. Én már 3x jelentkeztem a SZFE-re. Legutóbb az utolsó rostáig jutottam, ahol 20an voltunk. Ebből 15 embert vetek fel. Hozzá teszem, közel 1600an jelentkeztek. Ebből 12nek volt nagyon nagyon durva protekciója.
Persze az is más kérdés, hogy színművész szeretnél lenni, vagy olyan kis amatőr, aki a Barátok köztben játszik fél évig. Merthogy ők is színésznek tartják magukat. Az lenne a legjobb, ha keresnél egy tanárt, pl valami dráma-tagozatos suliban, vagy egy színművészt valamelyik színházban, aki meghallgatna és segítene felkészülni. A SZFE-re a követelmény az első körben is 20vers, 5monológ, 5népdal, 5ária, 5sanzon, 5operett, 5 musical. Persze más-más stílusban és hangulatban.
Ha nincs jó hangod, akkor kezdj el lemondani róla, mert már az első rostán kihullasz. Amúgy én nem ajánlom a tanodákat, mert sokba kerülnek, nem érsz semmit sem a színész II. képzéssel, mert ezt ad. Ez csak egy sima OKJ-s végzettség. Ha nincs ismerősöd valamelyik színházban akkor nem tudsz vele hová menni, mert minden színházban kell a diploma, jobb esetben. Ráadásul teljes embert kívánnak , szóval nem tudsz mellette egyetemre járni, vagy ilyesmi.
Szerintem elsőként keress egy tanárt, aki meghallgat és eligazít, hogy tényleg van e értelme jelentkezni. Mert nem csak utánzásból áll, és nem csak abból, hogy megtanulsz egy Petőfi verset a márc.15-ei ünnepségre, mert jó vagy magyarból. Pl. nekem az volt a feladat, hogy a verset amit vittem, mondjam el "fókásan".:)
Mindenesetre: sok szerencsét kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!