Egyetem megérné így? Hogy lenne a legjobb?
Figyelt kérdés
Elkezdtem a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmát, nem tudom, hogy utána egyetemre menjek pénzügy-számvitelre vagy csináljam meg a mérlegképes könyvelőt rögtön. Nem akarok túl magas beosztású személy lenni sehol, és könyvelni szeretnék. Ha elvégzem az egyetemet, akkor is meg kéne csinálnom a mérlegképest, mert már nem adják a diplomához. Az egyetemhez újra kell érettségiznem, mert nincs emelt szintű érettségim. Mi lenne a legjobb?2022. febr. 23. 08:46
1/5 anonim válasza:
Ha könyvelő akarsz lenni, csináld a mérlegképest. Jó az egyetem, de felesleges ha ilyen terveid vannak és így tudsz vállalkozni.
2/5 anonim válasza:
Én viszont az egyetemre szavazok. Rengetegen végezték el úgy a szakot, hogy mérlegképes könyvelői jogosítványuk van (köztük az ikrem, aki gazdmenre járt, nem is értem). Velük fogsz versenyezni a munkaerőpiacon, és sajnos Magyarországon igenis számít a papír. Mellette vagy még előtte amíg az érettségire készülsz, csináld meg a szakmát, ártani sosem árt.
3/5 anonim válasza:
Ha mérlegképes a cél akkor ez elég. Ha azonban később előrelépnél akkor azért jó lenne a diploma.
Látom, hogy elkezdted a pénzügyi számviteli ügyintézőit, ha ugyanezt foksz képzésen csinálnád, akkor foksz oklevél kiváltja az emelt érettségit és rövidebb az alapképzés is.
4/5 anonim válasza:
Végezd el az egyetemet, soha nem tudod majd, mit hoz az élet, max. ott marad a "tarsolyodban" ha kellene.
5/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy az egyetem fizetős lenne, mert annyi pontot nem tudok összeszedni, hogy állami legyen + most végzek a tanfolyammal, tehát egy évet ki kellene hagynom, mert már lejárt a jelentkezési időszak. Tehát nagyon meg kellene gondolnom, hogy megéri-e. Foszk nem játszik, ugyanazt tanulnám mint most, illetve ott is ki kéne hagynom egy évet.
2022. febr. 23. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!