Rezidens képzés alatt szülni?
Sziasztok!
Nagy álmom hogy orvos legyek, kiváló tanuló vagyok.
Sajnos betegség miatt halasztanom kellett,23 évesen kezdeném az orvosit (természetesen ha elsőre felvesznek,de ebben bízok)
Szóval,ez nem teljesen tiszta nekem.
Elvégezem a 6 évet,utánna jön a rezidens képzés,és ha én a rezidens éveim alatt elmegyek gyesre? Nem szeretnék túl későn szülni. Így is már 30-31 körül lennék, attól függ.
És gyes után szakosodnék.
Ilyenre van lehetőség? Kapnék gyest? És később is lehet szakosodni?
Köszönöm szépen ha valaki tud segíteni.
Ez az álmom,de egy gyereket is szeretnénk a leendő férjemmel.
Nem szeretnék emiatt lemondani az álmomról.
Köszönöm szépen!
Plussz igen,én is úgy tenném hogy szakosodás után vállalnék gyermeket,karrier építés után legalábbis.
De mivel évek este ki az életemből,így fogytán az időm.
Nem szeretnék már 36-7-8 évesen szülni,sokkal több a kockázat.
Így én hátrányból indulok,így más a helyzet.
De sarkosan fogalmaznak egyesek! Mintha nem lenne több lehetséges jó megoldás.
3 gyerekem megvolt már, amikor szakvizsgáztam. Nem volt egyszerű, de megoldottam. Azóta licenszvizsgát is tettem, járok továbbképzésekre, nem ástam el magam. A 24 órás durva ügyeleteket ne felejtsük el (2-3 óra ájulásszerű alvással),ehhez persze kellett, hogy a férjem bele tudjon állni a gyerekek körüli szervezésbe.
A barátnőm 2 gyerekkel, 2 szakvizsgával (előbb jöttek a gyerekek, aztán a szakvizsgák) , Phdvel bír, egyetemen oktat, klinikai osztályon és szakambulancián dolgozik, valamint magánrendel. Konferenciákon meghívott előadó is szokott lenni. Igaz,ott van egy erős nagyszülői háttér és egy kötetlen munkaidejű férj. És vasszorgalom, persze.
Volt olyan csoporttársam, aki harmadév végén szült. Volt, aki kismamaként ment államvizsgázni illetve szakvizsgázni. 6 gyerekes kolléganőm is van teljes szakmai karrierrel, ő hihetetlenül energikus. Mindenféle variáció van, mind jó lehet.
Arra mindenesetre számítani kell, hogy mire visszamész dolgozni, a férfi kollégáid évekkel előbbre járnak, de ez minden szakmában így van.
30 év munkával a hátam mögött van 3, lényegében önálló, felnőtt gyerekem, a férfi kollégák korábbi előnye már nem látszik, elismert vagyok a szakmában. Örülök, hogy nem vártam a családtervezéssel. Olyan csoporttársam is van, aki rengeteg munka után magas beosztásba került egy gyógyszercégnél, és egy kisiskolás gyereke van. Ő is boldog. Szerintem korai ezen töprengened, az elején úgyis tanulni kell nagyon.
Köszönöm szépen,le a kalappal :)
Igen,én is bízok benne,hogy nekem is menni fog. Legbelül őrlődök,hogy mi lesz a jövőben,szeretek előre gondolkodni.
Jelentkezek orvosira, remélem felvesznek,a többi majd alakul. Sok víz lefolyik addig a dunán,de jó végre pozitív kommentet olvasni,nagyon szépen köszönöm 🥰
12. IGEN, megy, de jól leírta, hogy
a család mögöttük állt haptákban. Erre nem lehet alapozni.
30 év alatt sikerült ledolgozni a hátrányt, gratulálok. Ez aztán a siker.
Kedves karrierpárti válaszoló, köszönöm a gratulációt, igen, ez több fronton elért siker, ott tartok az életemben, ahol terveztem, és ezt a férjemnek és magamnak köszönhetem.
A gyereknevelés nem egyedül az anya feladata. A felsorolt példák kb felében nem volt nagyszülői segítség. Az, hogy az apuka beszáll a saját gyerekei felnevelésébe, természetes, de ezzel nem mondtam semmi újat. Felváltva kell időzíteni a házastársak karrierjének a felfuttatását.
Ha egy férfi épít karriert és mögötte áll a felesége, aki viszi a hátán a többit, az rendben van? Ha a nő kap támogatást, az megvetendő, az ő szakmai életútját nem neveznétek karriernek?
Ismétlem, minden megoldás jó lehet, felőlem építheti karrierjét valaki, aztán mire eléri a kívánt nívót, enyhén hervadásnak indulva majd keres magának egy spermadonort. Vagy ne is menjen a kérdező orvosnak, mert nőnemű és egyszer családot szeretne? És mi van a többi hivatással, ahol karriert lehet építeni? Azt gondoltam, hogy a női egyenjogúság már túlhaladott téma, nem unjuk még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!