Lovas képzések, egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok, jelenleg 17 éves, 10. osztályos tanuló vagyok. Van egy lovam bértartásban, 2 éves herélt, még nincs képezve. Nem versenyzem még (tudás lenne, csak ló nem), de később szeretnék díjugratni, majd REV-et tenni.

2 év múlva érettségizek, de konkrét elképzelésem még nincs, viszont mindenképp lovas irányban szeretnék továbbmenni. Legszívesebben lovász lennék, az elmúlt 3 nyarat végigdolgoztam egy lovardában, minden nap reggeltől estig. Tudom, hogy sokan azt mondják, hogy ez egy alja munka, gyerek vagyok még és nem tudom milyen, de én nagyon élvezem a lovardában töltött időt és lovak körüli tevékenységeket. Igazából a legideálisabb munka egy lovász állás lenne bentlakással, és a saját lovamat is ott tartanám. Jelenleg ez is a tervem gimnázium után. Viszont ha találok valamilyen iskolát, akkor azt is szívesen elvégezném. Milyen iskolák/képzések vannak? Például belovagló szak, az nagyon szívesen lennék. Segítettem már 3 csikót belovagolni az elmúlt 2 évben, nagyon élveztem. Nyilván voltak nehezebb napok, alkalmak, de nem tántorított el. Néztem még a TF-en a lovasedzőit is, viszont oda emelt biológia érettségi kell, de nagyon nem szeretem a bioszt. Nyilván ha kell, akkor megtanulom, de nem kedvenc. Emelt angol érettségit szeretnék tenni és egy középszintű franciát. Emellett más sulikat nem igazán találtam.

Jó tanuló vagyok, a 11 év alatt (0.-os voltam) kétszer lettem jeles, többi évben kitűnő.

Esetleg valamilyen OKJ-szerű képzés van? Úgy tudom, az OKJ megszűnt.

2022. febr. 12. 15:11
 1/2 anonim ***** válasza:
69%
Ha az emelt bioszt nem tudod megugrani, akkor az az egyetemi szak se neked valo, mert ki fogsz bukni. Bekerulni a legkonnyebb resze az egesz egyetemi letnek. Nezd meg a targyakat is, biztos vagyok benne, sok biosz es anatomia, esetleg meg kemia is ott lesz koztuk, biztosan nem konnyu.
2022. febr. 12. 15:46
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
A MATE-n van valami lótenyésztő agrármérnöki. Keress rá a felvi.hu-n.
2022. febr. 12. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!