Lehetséges más egyetemre átjelentkezni, vagy szükséges újból felvételizni ha nincs jogviszonyom?
Elég bonyolult helyzetben vagyok(vagy csak én látom annak). 2018-2019-ben érettségiztem és felvételiztem a Veszprémi Pannon Egyetemre ahova fel is vettek. Februárba viszont mikor elkezdődöttek a szigorítások és mindenkit hazaküldtek nem tudtam folytatni a tanulmányaimat ezért passzívra raktam a tanulmányaimat ameddig lehetet. Amivel nem számoltam az az, hogy 3 passzív félév után megszűnik a jogviszonyom. Most szeretnék újból felvételizni a Szegedi Tudomány egyetemre és azzal nem vagyok tisztában hogy az 1 teljesített félévemet tudom-e akkreditálni(jelenleg nincs jogviszonyom)? Illetve hogy szükséges-e egy emelt szintű érettségi nekem is(2019-ben nem volt kötelező és nekem nincs, de ha kötelező akkor arra is jelentkezek február 15.ig).
Köszönöm előre is a válaszokat!
Nincs ebben semmi bonyolult.
1 emelt kell.
Felvétel után kredit átviteli kérelmet adsz be és amit elfogadnak, arra megkapod a kreditet.
Ha ugyanaz a képzés, akkor az 1 félév is beszámít a támogatotti félévekbe azon a szakon.
Nem szeretnék túl gonosz lenni veled.
Egy másik egyetemen voltál, ahol már nem vagy, mivel kirúgtak. Most már nincs jogviszonyod. Egy teljesen másik intézménybe szeretnél menni. Mi a logikus következtetés ebből? Szerinted kell felfételizned vajon a másik,teljesen új helyre?
Az SZTE-n fogagnak-e ell bármilyen creditet is az előző intézményből, az egy darab félévedből, szerinted mi tudunk erre válaszolni? TO a te barátod.
Nincs emelt érettsegid. Most már bemeneti követelmény az emelt szintű érettségi. Nos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!