Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most, hogy megszűnt az OKJ...

Most, hogy megszűnt az OKJ nincs más megoldás? 3 évre vissza kell ülni az iskolapadba?

Figyelt kérdés
Szakmát akarok váltani. Villanyszerelő szeretnék lenni. Most akkor meló, család és minden egyéb mellett 3 évig járnom kellene az iskolába? Felnőttként ez az emberek többségének megoldhatatlan.

2022. febr. 6. 22:52
 1/7 anonim ***** válasza:
14%
Van 10 hónapos felnőtt képzés is,önköltséges és nem ad szakképzettséget.
2022. febr. 6. 23:33
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

Rákerestem, van esti és levelező munkarend is. Például [link]

Ez megoldható meló és család mellett is. 3 évig kell tanulni? Most én is járok egy egyetemi szakra, amely 3 éves, és sokkal durvább egy villanyszerelő képzésnél. Napi 2-3 óra tanulást igényel, nekem is munka meg család mellett. Nehéz? Nehéz. Megéri? Ezt magadnak döntsd el. Ha ezt szeretnéd csinálni, invesztálj ennyit a projektbe.

Valószínűleg jogosak az érzéseid a 3 évvel kapcsolatban, meg lehetne tanítani 10 hónap alatt is bőven, amit kellene. Ezt nem vitatom. De! Az EU-ban is 3 éves az ilyen Ausbildung. Most csak felzárkózunk az EU-hoz.

2022. febr. 7. 07:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Ha nem ad szakképzettséget akkor annak van egyáltalán értelme, hogy elvégezze az ember?

2022. febr. 7. 09:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha akkreditált vizsgaközpontban utána levizsgázol, akkor lesz szakképesítésed csak.
2022. febr. 7. 10:16
 5/7 anonim ***** válasza:
61%
Nem kell meglepodni. A kormány oktatási megoldásairól megvan a véleményem. Egyébként ìgy nem sok esélyt látok, hogy, valaki munka mellett átképezze magát.
2022. febr. 7. 16:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, így van. Főleg akkor, ha valaki (mint például én is) nem egy tipikus hétfőtől-péntekig napi nyolcórás fixen kiszámítható irodai/gyári munkát végez. Ez egy kiszámíthatatlanabb, nem fix munkaidővel megoldhatatlan. Arról nem is beszélve, hogy 3 év alatt nem kevés pénztől esnék így el.

2022. febr. 7. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, előre megyünk nem uátra ! Xd
2022. febr. 7. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!