Manapság jobb egyetemre menni vagy érdemesebb szakmát tanulni?
"Ismerek olyat, aki 3 diplomával keres 360 ezret nettóban" - akkor ő rendkívül mázlista, mert mások kb. 100 ezret keresnek ilyen végzettséggel. Jó, most egy kicsit emelték a minimálbért.
Semmi értelme a felsőoktatásnak, ha most lennék fiatal, kizárólag azért szereznék diplomát, mert egy értelmiségi számára ez alap, de közben tudnám, hogy ennek semmi köze a megélhetéshez. Mellette azért elvégeznék egy jó gázszerelő, szobafestő vagy ehhez hasonló tanfolyamot, elvégre élni is kell valamiből.
Azért a 2-es válaszolóval nem értek egyet, vannak piacképes egyetemi szakok, nem bölcsészetre kell menni, és lesz értelme a diplomának, hidd el.
Én a BME-n végeztem tavaly, 2 hét álláskeresés után kaptam olyan melót, amivel tökéletesen elégedett vagyok, szakmailag és anyagilag is. (nettó 380.000 Ft).
Azonban azt is aláírom, hogy egy jó szakmával, amit ügyesen és szorgalmasan végzel, okosan felépítve a vállalkozásod, ennél akár 2x-3x is kereshetsz majd többet idővel. De azért azt is kalkuláld, hogy néha kemény fizikai munka lesz egész nap, talán nem is csak napi 8 órában.
Gondold végig, mi az, ami neked tetszik, amit szívesen csinálnál, ami hozzád a legközelebb áll. Ha szeretnél később családot, gondolj arra is, melyik választásoddal hogyan tudod majd ezt összelogisztikázni.
Sok sikert!
2
Három diplomával szerintem nem akarod megtudni, hogy én mennyit keresek... És a munkámhoz elvárt a mesterszak, de előny, ha doktorit végeztél...
Van ebben pénz, csak nem azoknak, akik megúszósra akarják fogni. És megúszás alatt azt értem, hogy papírokat gyűjtögetsz koncepció és tudás nélkül, mert azt hiszed, hogy az majd megment a szar, komoly munkára alkalmatlan jellemedtől.
Menj alk. matematikára vagy fizikusnak, valamint informatika, adatvédelem, programozás, hálózatok felé.
Hosszútávon ezekkel jobban jársz.
Főleg, hogy a home office lehetőség is van. Egészségügyileg is jobban jársz.
Max szemműtétre kell kiadnod pénzt.
6
Diplomákkal lehet a világ másik végéről dolgozni. Na ennyit erről
Rengeteg ilyen infos munkahely van a világban. Ezért is írták, hogy bárhonnan végezve.
Ne a putri Magyarországot vedd alapul, ahol leragadtak a 80-as években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!