Szerintetek nehéz egy érettségit magántanulóként letenni?
Nem nehéz.
Mivel az oktatás sablonos feladatmegoldásra tanít, nem gondolkodásra, simán le tudsz érettségizni tanár nélkül is.
Ha gondolod írj privátban, segítek. Amúgy az interneten is rengeteg segítség van.
3 évig voltam magántanuló (9.-11.-ben), most végzős vagyok, estire járok.
Ez tőled függ, attól, hogy mennyire vagy szorgalmas, mennyire tudsz önállóan tanulni, de ha ezek megvannak, akkor le lehet tenni. Persze mindennek vannak előnyei és hátrányai, de teljesen felesleges napi 7-8 órákat az iskolában ülni (plusz még ugye a leckék) 4 éven keresztül azért, hogy azt a tananyagot elsajátítsd. Én sem maradtam ki semmiből, nekem is mindent ugyanúgy meg kellett tanulnom, ami a NAT-ban benne van és meg is tanultam, le is vizsgáztam belőle jó jegyekkel, de valóban gyorsabb így. Az iskolában rengeteg olyan feladat van (legalábbis nálunk így volt), ami teljesen felesleges hülyeség, sem az érettségihez nem hasznos, sem a tananyaghoz nem kéne, csak húzzuk vele az időt. Most estin vagyok, nem érzem azt, hogy nagyon ledarálnák a tananyagot, pedig csak 2 nap kell bejárni. Ha minden órán lényegretörően tanítanának, gyorsabban lehetne haladni. Az meg a másik, hogy ahogy én észrevettem, a legtöbb esetben az érettségi feladatai köszönőviszonyban sincsenek azzal, ahogy tanítanak (tisztelet a kivételnek).
Matekból ajánlom neked a következőket: mateksoft, matekoázis (fizetős, de van 1-2 ingyenes videó is), mateking (szintén fizetős, de olcsó), különféle youtube csatornák pl. Bede Anna, Zseni leszek.
Jó még a Zanza tv is, youtubeon is vannak fent jó videók akár töriből, akár irodalomból. Jegyzeteket szintén lehet találni. A tankönyvek fent vannak, letölthetők, okostankönyv formában is vannak már, amiknél feladatok is vannak.
Az érettségik szintén fent vannak, megoldókulccsal, de lehet kapni felkészítő, gyakorlókönyveket is, nem is muszáj ezeket megvenni, ki lehet kölcsönözni a könyvtárból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!