Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételizhetek így újra...

Felvételizhetek így újra egyetemre?

Figyelt kérdés

Szeretnék szeptembertől alapképzésre jelentkezni, de az elmúlt évek pontszámai alapján nézve csak fizetősre lesz elég pontom.

Azonban ha egy éven belül csinálnék nyelvvizsgát, akkor a pontszámokat nézve lenne elég pontom az államira.

Nem akarok egy évet még várni, mindenképpen szeretném idén elkezdeni.

Szerintetek ez így jó lenne? (nyilván nem alapozhatok a nyelvvizsgára, hogy akkor azzal fix az állami, de mindenképp megpróbálnám)

2022. febr. 2. 10:23
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem értem a kérdést. Ha nem akarsz várni, akkor fizetősre mégy és esetleg át tudsz kerülni támogatottra tanulmányi eredmény alapján. A diplomához meg úgyis kell a nyelvvizsga.
2022. febr. 2. 10:51
 2/6 A kérdező kommentje:

#1 tanulmányi eredmény alapján való átkerülésre nem akarok alapozni, mert pontok alapján több esélyem lenne, mert az elmúlt 4-5 évben néztem a pontokat és eddig a nyelvvizsgával kiegészült pontokkal számolva felvennének

Csak, hogy ez így járható-e?

2022. febr. 2. 11:08
 3/6 anonim ***** válasza:
58%

Ha nyelvvizsgával jelentkezel és biztos, hogy most olyan a ponthatár, ami feltételezve, hogy 1 év múlva sem megy fel jelentősen , akkor érdemes várni 1 évet. De ha billeg, akkor meg nem.

Lehetne esetleg újra érettségizni is, ha ez járható út.

2022. febr. 2. 11:18
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
"Egy éven belül" nyelvvizsgát csinálni ebből a célből rég késő. Július elején szokott lenni a hiánypótlás, addigra meg kell lennie - de úgy számolj, hogy a vizsgától számítva akár 1-2 hónap mire ténylegesen kiadják. Szóval ha még idén akarsz nyelvvizsgából pluszpontot a felvételihez, nagyon bele kell húznod.
2022. febr. 2. 11:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Arra gondol, hogy felvételizik önköltségesre, felveszik, elkezdi az egyetemet. Közben szerez nyelvvizsgát és újra felvételizik ugyanazon szakra államira, felveszik, elfogadtatja a tárgyait, folytatja.

Igen, ez egy járható út, szerintem jó ötlet.

2022. febr. 2. 11:24
 6/6 A kérdező kommentje:

#5 Igen! Pontosan. Így gondoltam, csak nem tudtam, hogy így eltudom-e fogadtatni őket.

Köszönöm a válaszokat!

2022. febr. 2. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!