Felvételizhetek így újra egyetemre?
Szeretnék szeptembertől alapképzésre jelentkezni, de az elmúlt évek pontszámai alapján nézve csak fizetősre lesz elég pontom.
Azonban ha egy éven belül csinálnék nyelvvizsgát, akkor a pontszámokat nézve lenne elég pontom az államira.
Nem akarok egy évet még várni, mindenképpen szeretném idén elkezdeni.
Szerintetek ez így jó lenne? (nyilván nem alapozhatok a nyelvvizsgára, hogy akkor azzal fix az állami, de mindenképp megpróbálnám)
#1 tanulmányi eredmény alapján való átkerülésre nem akarok alapozni, mert pontok alapján több esélyem lenne, mert az elmúlt 4-5 évben néztem a pontokat és eddig a nyelvvizsgával kiegészült pontokkal számolva felvennének
Csak, hogy ez így járható-e?
Ha nyelvvizsgával jelentkezel és biztos, hogy most olyan a ponthatár, ami feltételezve, hogy 1 év múlva sem megy fel jelentősen , akkor érdemes várni 1 évet. De ha billeg, akkor meg nem.
Lehetne esetleg újra érettségizni is, ha ez járható út.
Arra gondol, hogy felvételizik önköltségesre, felveszik, elkezdi az egyetemet. Közben szerez nyelvvizsgát és újra felvételizik ugyanazon szakra államira, felveszik, elfogadtatja a tárgyait, folytatja.
Igen, ez egy járható út, szerintem jó ötlet.
#5 Igen! Pontosan. Így gondoltam, csak nem tudtam, hogy így eltudom-e fogadtatni őket.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!