Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A munkáltatók mennyire ismerik...

A munkáltatók mennyire ismerik el a levelezőn szerzett diplomát? Előfordulhat, hogy inkább olyat vesznek fel helyettem, aki nappalin végezte ugyanazt?

Figyelt kérdés
A 2. szakomat levelezőn szeretném csinálni, hogy a mostani (nappali) szakom befejezése után tudjak dolgozni.
2010. szept. 10. 10:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Tőlem kutya sem kérdezte soha, hogy nappalin vagy levelezőn végeztem-e. Soha nem volt hátrányom a levelezőből.
2010. szept. 10. 10:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálunk most a suliban van pár embernek ütközése az órarendjében. kérelmezték, hogy az egyik tárgyat tanulhassák a levelezősökkel, de nem engedik nekik, mondván, hogy "ott nem úgy tanítják, ahogy nappalin". állítólag sokkal kevesebb az anyag (nem fedi le az egész tárgyat).

szóval lehet, hogy a munkáltatók is tudják ezt, hogy levelező "lazább" mint a nappali.

2010. szept. 10. 12:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez melyik suli és szak?
2010. szept. 10. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:
ÓE-RKK
2010. szept. 10. 12:58
 5/6 anonim ***** válasza:
munkáltató nem is látja, hogy nappalis vagy levelezős a diploma. pedig közel sem ér ugyanannyit.
2010. szept. 10. 13:49
 6/6 ginkus válasza:
48%

szerintem a levelezőnek annyi előnye lehet, hogy még mielőtt lediplomáznál, talán már találsz is olyan munkahelyet, amit tudsz a suli mellett végezni, lehet hogy az elején nem magas beosztásban, de később ha végeztél már ismernek a cégnél és valószínű, hogy nagyobb esélyekkel indulsz. vagy az ottani munkád által tapasztalatot és gyakorlatot szerzel, amiből később egy másik cégnél profitálni tudsz. legtöbb álláshirdetésben úgyis előírják az egy-pár éves szakmai tapasztalatot.

ezenkívül, lehet hogy levelezőn összesűrítik a tananyagot és kevesebb elméleti tudást kérnek.. de azért ha belegondolunk, sok nappalistól hallottuk már, hogy amiatt bosszankodnak, hogy felesleges dolgokat kell megtanulniuk.

szóval.. szerintem nem hátrány, ha valaki ügyesen dolgozik mellette a karrierjén.

2010. szept. 10. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!