45 évesen érdemes még elkezdeni az érettségit , azzal a szándékkal hogy a későbbiekben valamilyen diploma lenne a cél ?
Mivel 70 eves korodig minimum dolgoznod kell, természetesen kötelező.
Még 50 évesen is!
Az az igazság , hogy részben a megbecsülésért , a tudásért és részben pedig a jobb kereseti lehetőségért gondoltam a tanulásra , mint lehetőség .
A megbecsülés alatt azt értem , hogy pl : túl sok megaláztatást kaptam és kapok a vezetőségtől , mert én azt érzem , hogy az ő szemükben én egy ( senki ) vagyok , akit meg lehet fenyegetni , akivel tetszésük szerint lehet beszélni , akiről tudják hogy szinte bármit meg tehetnek velem , mert a fizetésért cserébe , a végsőkig tűrnöm kell !
De a türelmem nagyon kezd el fogyni és tisztában vagyok vele , ha megmondom a magamét s kiállok az igazamért , akkor valószínűleg , távoznom kell .
Ezért kell egy ( B ) terv , hogy utána sem legyek szorult , vagy tanácstalan helyzetben .
A továbbiakban meg nem mindegy , hogy hétfőtől vasárnapig , 12 - 14 órát kell e dolgoznom , vagy viszonylag egy jónak mondható fizetésért , elegendő ha hétfőtől , péntekig dolgozok és napi 8 órát .
Valamint magamból ki indulva , én általában tisztelem s becsülöm és felnézek a tanult emberekre , már ha a műveltségi színtűknek megfelelően tudnak , vagy képesek viselkedni !
Ezért gondolom azt , ha én is nagyobb tudásra tennék szert , akkor talán engem is észre vennének , és tisztelnének mint embert !
7 / Az én munkám , szezonális jellegű , ami az időjárástól is függően , általában február közepétől , decemberig tart .
Tehát ez idő alatt , sajnos általában ennyit kell dolgoznom .
A szezon időn kívüli időszakot , holt időszaknak nevezzük , ilyenkor dolgozok napi 8 órát , hétfőtől , péntekig .
Érzem is a különbséget , mert ilyenkor van szabadidőm s magánéletem .A fizetésem viszont 350 - 400 000 ft helyett , csak 160 - 180 000 ft .
Ami viszont a tanulási lehetőségeket illeti , azt nem ez mellett a munkahely mellett tervezném .
Pár éve próbáltam , de lehetetlen küldetés !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!